Wysłany: 8 Kwiecień 2010, 23:44 Katana w sensownym wykonaniu
Od jakiegoś czasu poszukuje Katany szczególnie zależy mi na wykonaniu (prawdziwy hammon, itp... najlepiej wykonana z Tamahagane). Jeżeli chodzi o zasięg cenowy to myśle coś koło 10tyś. Pozdrawiam i prosze o szybką pomoc w poszukiwaniach. Domo arigato
Jak napisałem on nie prowadzi sklepu, on robi miecze na zamówienie. Określasz parametry, cechy oprawy, wszystko. Nie opłaca się wydawać dużych pieniędzy na masowo robiony shinken.
Chociaż w sumie nie widzę specjalnego sensu wydawania tak dużej sumy pieniędzy na pierwszy shinken.
Trenuję: BRAK Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 22 Sty 2005 Posty: 1047 Skąd: Magura
Wysłany: 12 Kwiecień 2010, 20:31
Akiro napisał/a:
Od jakiegoś czasu poszukuje Katany szczególnie zależy mi na wykonaniu (prawdziwy hammon, itp... najlepiej wykonana z Tamahagane). Jeżeli chodzi o zasięg cenowy to myśle coś koło 10tyś. Pozdrawiam i prosze o szybką pomoc w poszukiwaniach. Domo arigato
Nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że ten temat to zaczepka do dyskusji :)
Czemu akurat około 10 tys? Chyba za mało zapoznałeś się co można kupić u nas i w jakich cenach.
To prawda wiele nie wiem, jednak widze miecze produkcji firm takich cold steel czy hanwei które nie wyglądają zbyt autentycznie a kosztują sporo, a nasi rodacy ? Nie posiadam jakichkolwiek wiadomości na temat jakości wyrobów przez nich oferowanych więc gdyby ktoś mógł opowiedziec cokolwiek na temat szczególnie przydatne byłyby opinie posiadaczy tych dzieł sztuki