mnie angielski dubbing w anime wręcz odrzuca - nie potrafie ścierpieć anime w innym języku jak japoński. Japończycy wkładają serce do tego - nie to co Ci amerykańcy, którzy po prostu odklepują swoje kwestie -.-
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Ostatnio zmieniony przez Fish 16 Kwiecień 2006, 17:13, w całości zmieniany 1 raz
Pozatym cieszmy sie ze to Japonczycy ,bo Chińczycy mają bardzooo silny akcent a jak chce ktos zobaczyc odmiane to niech sobie zobaczy Koreańskie anime pdt. Wonderful Days(tytuł nie ma nic wspólnego z anime =])
Witam (: Oglądałem to anime jakiś czas temu i muszę powiedzieć, że historia i wydarzenia w nim zawarte mi się dość podobały =p Ale to dlatego, że mam taki a nie inny gust :) Najbardziej ze wszystkich jak narazie podoba mi się Bleach głównie ze względu na muzykę :)
Trenuję: karate
Wysłany: 23 Październik 2008, 06:15
Anime trochę oglądam (głównie Bleach), bardzo od niedawna. Zainteresowanie sztukami walki stopniowo rozszerzyło się na inne "japońskie historie", w tym także manga i anime. Owszem, w anime muzyka jest ważna, często świetna. Ale piękno kreski docenia się dopiero czytając mangę. Tylko żal człowiekowi, że nie umie czytać po japońsku - kompozycja graficzna tekstów pisanych kanji wydaje się być integralną częścią mangi :)