Poprzedni temat «» Następny temat
Ewolucja
Autor Wiadomość
angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 3 Lipiec 2005   Ewolucja

Co sądzicie na temat tuszownia spraw znajdowania szczątków ludzkich obok małpoludów z identycznego okresu. Myślicie, że naprawdę pochodzimy od małp? Może macie dokładniejsze informacje poza anteną TV.

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 4 Lipiec 2005   

Te świntuchy znowu tuszują? :mrgreen: A niech ich :D Podaj proszę trochę więcej informacji, bo narazie jestem zielony z tego tematu :wink:

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki

No to było wczoraj w nie do wiary. JA myśle że coś tu śmierdzi. Jeżeli jesteś my od małp w procesie ewolucji to czemu te małpy w junglach nie ewołulują :?:

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

Xaero napisał/a:
No to było wczoraj w nie do wiary. JA myśle że coś tu śmierdzi. Jeżeli jesteś my od małp w procesie ewolucji to czemu te małpy w junglach nie ewołulują :?:
Mogą ewoluować, tylko żeby to zauważyć trzeba by je obserwować przez miliony lat. :mrgreen:

gilotyna
[Usunięty]

Wszystko ewoluje -mamy obok siebie narazie prechistoryczne formy zycia-koty psy,małpy albo inne takie które za jakieś kilkanaście milionów lat będą chodzić na nogach pić cole i grać na gitarze :D
(żart-chodzi mi oto ze wszystko kiedyś ewoluuje)

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 6 Lipiec 2005   

a ja tam zawsze sądziłem że człowiek nie jest najlepszym tworem evolucji na ziemii, najsilniejszym i najmądrzejszym owszem-ale ma zero inteligencji i zarazem jest tak debilnie głupi że bojąc sie zagłady z nieba sam sie zniszczy-co jest troche ironiczne, jesteśmy najmądrzejsi na ziemii, ale zarazem najgłupsi, i obawiamy sie tego co sami stworzymy...
a takie małpy w afryce evoluują wolniej bo poprostu nie jest to dla nich koneiczne, taki naprzykład krokodyl-nie zmienił sie od paru milionów lat ponieważ nie ma takiej potrzeby, tu to samo z człowiekiem, szczątku ludzi z przed 10 tysięcy lat dowodzą że człowiek już wogole sie nie zmienia z wyglądu, co było nie do pomyślenia kiedyś-więc możliwe jest że poprostu nasza evolucja sie zakończyła, albo spowolniła-najwyżej zaczniemy sie cofać...

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 7 Październik 2005   

Tak jest klimat nam się ociepla to fakt, występują coraz silniejsze anomalie pogodowe nie tylko huragany w USA , tajfuny i tsunami w Azji ale też tromby powietrzne w naszych rodzinnych polskich wsiach. Temperatura w morzach i oceanach się podwyższa. Zwiększa się stężenie CO2 i innych gazów cieplarnianych, spłyca się warstwa ozonowa w atmosferze na skutek działania freonów. Myślicie, że za kilkanaście tysięcy lat czeka ludzkość kolejne zlodowacenie? Może taka sytuacja miała już miejsce tylko na mniejszym poziomie rozwoju ewolucyjnego człowieka, nastąpiło jego częściowe "zezwierzęcenie" oraz następnie rozwój wskutek sprzyjających warunków środowiska. Macie jakieś artykuły lub publikacje mówiące coś na ten temat? Może niektórzy wiedzą ale wolą tego nie ujawniać, ciekawe co tam trzymają w tych swoich laboratoriach. Ciekawą mam teorię, ale ciekawsze jest to czy może ona być prawdopodobna. Takie rozkminy filozoficzne żeby ten tematr nie umarł :wink:

MMarciNN
[Usunięty]

Wysłany: 7 Październik 2005   

Po pierwsze ludzie nie pochodzą od małp :) Mamy wspólnego przodka z małpami, ale sami od nich nie pochodzimy. Kolejnym faktem jest także że wsyzstko ewoluje ciągle i ciągle. Tylko nie potrafimy tych rzeczy konkretnie zauważać jak już przedmówca powiedział z powodu wymaganych długich obserwacji. Ludzie także w ciągu tych dwuch tysięcy lat ewoluowali(dla przykłądu daje 2K bo od tego czasu troszke wiecej o ludzkości wiemy). Efekt Flynna to zjawisko podwyższania się Ilorazu Inteligencji w miare upływu czasu, dlatego testy sprzed 20 lat są już całkowicie nieaktualne i niemiarodajne. Co jakiś czas zmieniają się testy na inteligencje i nie mówie tutaj o testach typu "test IQ na onecie". Testy te troszke inaczej wyglądają, przedewsyzstkim badane są odruchy, czas i wynik pracy przy konkretnym zagadnieniu. Pytania często mają kilka odpowiedzi i zależnie od tego która odpowiedź nam przyjdzie na myśl dostajemy odpowiedni przelicznik punktów. Testy są te wykonywane u psychologa. Kkażdy kto chce mieć Indywidualny Tok Nauczania w szkole musi takowy test przejść z wynikiem ponad przeciętnym, chociaż akurat w polsce można się spotkać z orkojonymi wersjami tych testów. Osobiście byłem i musze przyznać że niektóre zagadnienia zaskakiwały i pozornie były łatwe, ale ułożenie specjalnych klocuszków tylko ja z całej grupki szkolej ułożyłem. A więc jeden wazny wniosek że nasza inteligencja ciągle rośnie a procent wykorzystania mógu tym bardziej. Co zaś można odwrócić i stwierdzić prosto, człowiek pochodzi od czegoś mało rozumnego.

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 8 Październik 2005   

Słyszałem tyle teorii końca świata w 2012 roku, że zaczynam wierzyc, że nasz czas się kończy oO. Tyle klęsk żywiołowych przewidziano, że już gorzej byc nie moze..

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 8 Październik 2005   

Oj! Jeszcze 7 lat męki przede mną? :P

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 9 Październik 2005   

7lat?optymiści z was neiźli...jedna sprawa, nei wierze zeby koniec swiata mial byc naturalny, tzn jak juz to to bedzie koniec cywilizacji ludzkiej, i nastapi raczej z glupoty ludzi ktorzy daza do samo zaglady...sweet, no nie?

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 10 Październik 2005   

PS a za 5 miliardów lat będziemy tak blisko słońca że wyparują wszystkie oceany, ale do tego czasu powinniśmy już się zniszczyć nawzajem, albo wyemigrować na inne planety. Chciałbym tak zasnąć i obudzić się za powiedzmy za 300 lat (ale dopiero jak będę miał 40stkę). Ciekawe jak wtedy będzie wyglądał świat (raczej jak śmietnik)

Kegriz 
Posiada 2 dan

Trenuję: BRAK

skąd wiesz... a nóż za 150 lat ludzie się ogarną i zaczną działać na korzyść ziemi ;)
Ciężko przewidzieć co będzie za 30 lat :P a co dopiero za 300!!! :P

Yakubu
[Usunięty]

Kegriz napisał/a:
a nóż za 150 lat ludzie się ogarną i zaczną działać na korzyść ziemi ;)

Heh, za młody jesteś i głupoty gadasz :P A na serio to jesteśmy za głupim gatunkiem, zupełnie niedojrzałym do możliwości jakie daje nam nasz mózg. Ale sądzę, że to taki bezpiecznik, w który specjalnie wyposażyła nas natura - w momencie gdy sami niszczymy Ziemię i podporządkowaliśmy sobie naturę jedyną siłą zdolną nas powstrzymać jesteśmy my sami. I dlatego musimy ulec samounicestwieniu. Dla dobra planety.

Kegriz 
Posiada 2 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 11 Październik 2005   

Cytat:
I dlatego musimy ulec samounicestwieniu. Dla dobra planety.

Dobra Yakubu! to Ty pierwszy ;)

Odpowiedz do tematu