Już nie tylko zakłady mięsne buntują się przeciw hipermarketom. Z dyktatem sieci wielkich sklepów walczyć chcą też producenci napojów, makaronów i piekarze
hm.troszke bede brutalny ale czasem trzeba ,niestety albo my albo kurczaki ,pozatym nie tylko one idąna rzeź idą też krowy ,świnie i inne bydlo chodowlane.Fast-Food'ów nie lubie ale to nie znaczy ze obie nie kupie burgera na mieście czy hot-doga...ale zaczynam sie zastanawiać czy to co jest tym miesem jest np.z kury.kto wie czy teraz nie jesz kota czy innego psa który chodzil po ulicy.Ludzie za taką forme mięsa płacą czy jest to oficjalne czy nie ,jedni i drudzy chcą na tym zarobić i nic ich nie powstrzyma....nawet makaroniarze.....
Osobiście też wolałbym w ogóle nie przerabiać zwierząt na jedzenie, ale przy takiej skali głodu na świecie (zwłaszcza w krajach trzeciego świata) jest to problematyczne. Ale rozumiem Twój sarkazm...
gilotyna [Usunięty]
Wysłany: 4 Lipiec 2005
ja lubie podjeść w np./\/\( donald ale wiem ze to nie zdrowe i jadam przy okazji (wizyta w geant)i to żadko-raz na 2-3 miechy
hmm... kiedy to ja ostatnio jadlem burgera? albo magnagets(czy jak to tam sie nazywa)? chyba daaaaaawno bo juz nie pamietam chyba to przez Super size me swietny film. a do MCdonalda to wpadam czasem tylko na shake`a, chociaz to tez nie wiadomo co tam mogli wsypac
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
ehhhh no szejki sa przepyszne. I jeszcze jeden plus maka to sracze . Z calym szacunkiem dla uszu szanownych forumowiczow ale te sracze nie raz i nie dwa stanely po stronie zmordowanego daleka droga kierowcy
ehhhh no szejki sa przepyszne. I jeszcze jeden plus maka to sracze . Z calym szacunkiem dla uszu szanownych forumowiczow ale te sracze nie raz i nie dwa stanely po stronie zmordowanego daleka droga kierowcy
No, wc to jedyna przydatna rzecz dla mnie w McOszołomie, shake'i mi smakują ale się przerzuciłem na herbatę, kawę i kakao, taniej, zdrowiej i mniej kalorycznie :)
a mi kalorie nie przeszkadzaja :P wręcz są wskazane
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Herbata i kawa wcale nie są takie zdrowe szczególnie od gorących kaw i herbat można dostać raka krtani
Masz całkowitą rację, że zbyt gorące napoje powodują raka krtani - w Szkocji (o ile dobrze pamiętam) jest zwyczaj picia bardzo gorących napojów i zanotowano tam bardzo dużo przypadków raka krtani. Dlatego piję letnie a nie ukrop A że woda jest bezkonkurencyjna, to jest 100% racji (choć w letniej herbacie i kakao nie widzę *absolutnie* nic złego)!
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 31 Sierpień 2005
Właśnie mówili na tvn24, że kawa poprawia krążenie, przez co może zmniejszyć ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe i związane z układem krążenia, tak mówią japończycy, a kiedyś swegoczasu słyszałem to samo mówili włosi, więc chyba coś w tym jest.
troche nie na czasie jestem(ale to do Arlo) raczej zabijamy jak naglupsze zwierzeta a nie ludzie ale prawda taka ze daleko nam do zwierzecego ideału....