Poprzedni temat «» Następny temat
Fast food i zabijanie zwierząt
Autor Wiadomość
XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 19 Czerwiec 2005   

Cytat:
Już nie tylko zakłady mięsne buntują się przeciw hipermarketom. Z dyktatem sieci wielkich sklepów walczyć chcą też producenci napojów, makaronów i piekarze
Zaciekawiło Cię to? Czytaj dalej!
Dalszy ciąg historii marketów... (kliknij mnie)

Sandayu Momochi 
Posiada 3 dan

Trenuję: Tenshin shoden
Wysłany: 3 Lipiec 2005   

hm.troszke bede brutalny ale czasem trzeba ,niestety albo my albo kurczaki ,pozatym nie tylko one idąna rzeź idą też krowy ,świnie i inne bydlo chodowlane.Fast-Food'ów nie lubie ale to nie znaczy ze obie nie kupie burgera na mieście czy hot-doga...ale zaczynam sie zastanawiać czy to co jest tym miesem jest np.z kury.kto wie czy teraz nie jesz kota czy innego psa który chodzil po ulicy.Ludzie za taką forme mięsa płacą czy jest to oficjalne czy nie ,jedni i drudzy chcą na tym zarobić i nic ich nie powstrzyma....nawet makaroniarze.....

XFactor 
Posiada 4 dan

Wysłany: 4 Lipiec 2005   

Sandayu Momochi napisał/a:
hm.troszke bede brutalny ale czasem trzeba ,niestety albo my albo kurczaki (ciach)
Myśl przewodnia tematu to "NIE ZABIJAĆ ZWIERZĄT PO BESTIALSKU", nie chodziło mi o to, żeby zrobić z forumowiczów wegetarian! 8)

Arlo 
Posiada 2 dan
Furczący Arlo

tak tak, zabijajmy jak przystalo na ludzi.... :D

XFactor 
Posiada 4 dan

Arlo napisał/a:
tak tak, zabijajmy jak przystalo na ludzi.... :D
Osobiście też wolałbym w ogóle nie przerabiać zwierząt na jedzenie, ale przy takiej skali głodu na świecie (zwłaszcza w krajach trzeciego świata) jest to problematyczne. Ale rozumiem Twój sarkazm... :wink:

gilotyna
[Usunięty]

ja lubie podjeść w np./\/\( donald ale wiem ze to nie zdrowe i jadam przy okazji (wizyta w geant)i to żadko-raz na 2-3 miechy

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate

hmm... kiedy to ja ostatnio jadlem burgera? albo magnagets(czy jak to tam sie nazywa)? chyba daaaaaawno bo juz nie pamietam :D chyba to przez Super size me :D swietny film. a do MCdonalda to wpadam czasem tylko na shake`a, chociaz to tez nie wiadomo co tam mogli wsypac :lol:
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."

Arlo 
Posiada 2 dan
Furczący Arlo

Wysłany: 5 Lipiec 2005   

ehhhh no szejki sa przepyszne. I jeszcze jeden plus maka to sracze :D . Z calym szacunkiem dla uszu szanownych forumowiczow ale te sracze nie raz i nie dwa stanely po stronie zmordowanego daleka droga kierowcy :D

XFactor 
Posiada 4 dan

Wysłany: 30 Sierpień 2005   

Arlo napisał/a:
ehhhh no szejki sa przepyszne. I jeszcze jeden plus maka to sracze :D . Z calym szacunkiem dla uszu szanownych forumowiczow ale te sracze nie raz i nie dwa stanely po stronie zmordowanego daleka droga kierowcy :D
No, wc to jedyna przydatna rzecz dla mnie w McOszołomie, shake'i mi smakują ale się przerzuciłem na herbatę, kawę i kakao, taniej, zdrowiej i mniej kalorycznie :)

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate
Wysłany: 30 Sierpień 2005   

a mi kalorie nie przeszkadzaja :P wręcz są wskazane :D
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."

Zdun 
Posiada 1 dan

Wysłany: 31 Sierpień 2005   

Jem tylko zdrową żywność a pije tylko wodę. Tłuste jedzenie albo "szybkie i na gorąco" odświętnie
XFactor napisał/a:
shake'i mi smakują ale się przerzuciłem na herbatę, kawę i kakao, taniej, zdrowiej i mniej kalorycznie :)
Herbata i kawa wcale nie są takie zdrowe szczególnie od gorących kaw i herbat można dostać raka krtani

XFactor 
Posiada 4 dan

Zdun napisał/a:
Herbata i kawa wcale nie są takie zdrowe szczególnie od gorących kaw i herbat można dostać raka krtani
Masz całkowitą rację, że zbyt gorące napoje powodują raka krtani - w Szkocji (o ile dobrze pamiętam) jest zwyczaj picia bardzo gorących napojów i zanotowano tam bardzo dużo przypadków raka krtani. Dlatego piję letnie a nie ukrop :wink: A że woda jest bezkonkurencyjna, to jest 100% racji (choć w letniej herbacie i kakao nie widzę *absolutnie* nic złego)!

angelus88
[Usunięty]

Właśnie mówili na tvn24, że kawa poprawia krążenie, przez co może zmniejszyć ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe i związane z układem krążenia, tak mówią japończycy, a kiedyś swegoczasu słyszałem to samo mówili włosi, więc chyba coś w tym jest. :wink:

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 24 Wrzesień 2005   

moze to nie jest o fast fodach ale o cierpieniu zwierząt, po prostu makabra, pooglądajcie do końca.
http://futro.o7.pl/

Sandayu Momochi 
Posiada 3 dan

Trenuję: Tenshin shoden
Wysłany: 22 Październik 2005   

troche nie na czasie jestem(ale to do Arlo) raczej zabijamy jak naglupsze zwierzeta a nie ludzie ale prawda taka ze daleko nam do zwierzecego ideału....

Odpowiedz do tematu