Poprzedni temat «» Następny temat
Jak na to wasi bliscy ?
Autor Wiadomość
Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lipiec 2005   

He, he, he, skoro mieli "tylko" shinai, to się nie dziwię, że bali się zadawać ciosy i obrywać! Bez bogu to nawet shinai potrafi zrobić kuku - cięcia są bardzo silne i nawet gdy bambus amortyzuje uderzenie to i tak można kogoś skrzywdzić. Wiem jak to jest gdy cios przeciwnika zejdzie poza bogu i trafi mnie bezpośrednio (tzn przez grubą keikogi) i daltego twierdzę, że walka bez zbroi to masochizm. Od czasu do czasu oberwie się poza ochraniacze i to się przeżyje. Ale jeśli człowiek ma obrywać przez całą walkę, to nie wróżę mu dobrego zdrowia i samopoczucia :]

Ryuzoku
[Usunięty]

wiesz, przez całąwalke jak przez całąwalke, ja sie tak szybciej uczę, i szybciej nauczysz sie że dane parowanie jestn ieskuteczne, szybciej wymyślisz lepszą technikę walki, a shinai to ja wogole nei lubie...a co do samopoczucia jeszcze-mi by to nei przeszkadzało jeżeli rany były by zadane w trakcie treningu, i ja jakoś nie wacham sie przed ciosem, obrywanie w keikogi...ujme to tak, oni mieli T-shirty, istni wojownicy z ulicy :n

Darkan 
Posiada 2 dan

Trenuję: intensywnie trenuje ;)

Dzisiaj jak trenowałem z kijem :D i jak jakis element mi nie wyszedł i sie uderzyłem to tylko rodzice "ZABIJESZ SIE TĄ TYCZKĄ " wtedy rozbroiło mnie to :D

Yakubu
[Usunięty]

To co powiesz na to jeśli do 25-letniego chłopa po treningu rodzice (widząc pokaźne siniory, opuchliznę itp) mówią, że chyba mu zabronią ćwiczyć :P Tak to jest - rodzic to rodzic! Zawsze się będzie martwił, a jeśli jest nadopiekuńczy jak u mnie to jest jeszcze gorzej :] Choć też nie ma się co dziwić niektórym rodzicom - jeśli miałbym synka jak Ryuzoku (nie gniewaj się na mnie stary), który chętnie by się naparzał shinaiami bez bogu to na pewno bym mu zabronił - przykuł go do kaloryfera i kazał mądre książki czytać :D Bo jest różnica między znoszeniem niedogodności treningu w postaci sińców, otarć, stłuczeń etc, a ( według mnie) bezmyślnym kontuzjowaniem się poprzez niestosowanie ochraniaczy. Ale każdy ma soją drogę...

Darkan 
Posiada 2 dan

najgorsze jest to ich gadanie :) na co ci to ? tobie sie chce ? idz lepiej cos pozytecznego zrobic !!.... a co do siniakow jak przy szybkim kreceniu wypadnie kij to moze zabolec albo dzis jak probowalem obkrecic kijem wokol szyi i w zeby dostalem to zabolalo :D
Ale siniaki to moze dla mnie zacheta do lepszego i dluzszego treningu daje mi do powiedizenia ze tego jescze nie potrafisz i ze musze to pocwiczyc ....a jak rodzice zobacza ze wypada mi kij to zaraz mi cos mowia ..... :D ale posłucham to i dalej robie swoje ;)

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 19 Lipiec 2005   

Cytat:
Choć też nie ma się co dziwić niektórym rodzicom - jeśli miałbym synka jak Ryuzoku (nie gniewaj się na mnie stary), który chętnie by się naparzał shinaiami bez bogu

shinai to napewno nie bo nie lubie tego rodzajum iecza treningowego, wole bokkeny, a wiesz, mi chodzi o to że jakiś trening jak coś zablokowac najpierw zrobił bym wolno, potem nieco szybciej, a potem z normalną szybkością, wyuczył sie kilku ruchów, i dopiero szedł do walki-bez treningu taktycznego i teoretycznego nei ma sensu próbować jak kolwiek walczyć, to jak z jazdą samochodem, to że znasz kodeks drogowy nie czyni z ciebie świetnego keirowcy...[/code]

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 19 Lipiec 2005   

trzymajcie sie tematu a nie rozpisujcie o treningach ok ?

Gryfa 
Posiada 2 dan

Trenuję: Aikido
Wysłany: 21 Lipiec 2005   

Ja jeszcze sie nie zaopatrzyłam w pokrowiec na bokkena no i czasem trzeba jechac z nim na trzning. Jak ktos idzie to omija mnie łukiem. Ogólnie ludzie sie dziwnie patrza, a raz przechodził obok mnie pan któremu pion uciekał (taki pijaczek) i zapytał: "I co zbijesz mnie tym?" A ja go olałam i poszłam dalej :wink:

Darkan 
Posiada 2 dan

Wysłany: 21 Lipiec 2005   

Dzisiaj jak trenowałem na podwórku to usłyszałem od sasiadki "ty to do lekkoatletyki trenujesz" :] ..... i tylko odpoweidzałem tak to lekkoatletyki bo i tak by niezrozumiała ;]...

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 22 Lipiec 2005   

Ja powiem tak, że każdy kto zna sie choc troche na roznych sportach może wiedzieć co znacza slowa SZTUKI WALKI.

Ale ja na codzien spotykam sie z ludzmi ktorzy nie maja o tym pojecia. Za każdym razem mowie tylko ze produkuje drewniane miecze takie jak mieli dawniej samuraje :] Takie slowa szybciej docieraja do starszego pokolenia. Fakt jest taki ze nie chce mi sie tlumaczyc kazdej osobie czym sie zajmuje bo to strata czasu.

Bardzo ciekawe sytuacje spotykam w panstwocyh urzedach ;] tam juz nie maja o niczym pojecia :) chyba zbyt wysokie wyksztlacenie czy cus ? Tam slowa sztuki walki kojarza sie wiekszosci z bejsbolem ;]]]

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 22 Lipiec 2005   

A niby oglądali Bruce'a Lee... Widać już zapomnieli o Wejściu smoka... :]

Darkan 
Posiada 2 dan

Wysłany: 24 Lipiec 2005   

nie wiem ale wszystkim kojarzy sie sztuka walki tylko z Kung Fu ! albo z jakims karatekami :] zawsze spotykam sie z okresleniem co jakies Kung fu trenujesz?

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 24 Lipiec 2005   

Cytat:
nie wiem ale wszystkim kojarzy sie sztuka walki tylko z Kung Fu ! albo z jakims karatekami :] zawsze spotykam sie z okresleniem co jakies Kung fu trenujesz?

wiesz, w polsce tylko to jest rozpowszechnione,a żeby znaleźć coś typu iai-jutsu, czy ken-jutsu, to musisz albo faktycznie mieszkać 20 metrów od miejsca treningów i widzieć co sie tam dzieje, albo sie nalatać troche, tzn tak jest w warszawie, bo naprzykład że jest niedaleko dojo trenujących iai-jutsu dowiedziałem sie jakiś miesiąc temu...
no i zawsze jak mówi sie o filmie o sztukach walki to znaczy że jest to o karate albo czymś...nigdy nie widziałem stwierdzenia że w takim nawet Zaitochi, czy ostatni samuraj, były wykorzystane sztuki walki...

Darkan 
Posiada 2 dan

Wysłany: 25 Lipiec 2005   

mi chodzi o to ze jak trenuje z kijem ;] to tylko ludziom jedno do glowy przychodzi Kung fu ;] i cos mowia a nie maja pojecia co ;] a to co ja robie nic nie ma wspolnego z tym :]

Itachi 
Posiada 2 dan

Wysłany: 26 Lipiec 2005   

Ryuzoku o co Ci chodzi z tym podpisem Twoim ?? nie możesz prosto z mostu pisać ??

sorry woju za off topa :]

a dzisiaj sobie machałem kijem przed hatom bez podkoszulka,jakieś tricki tam robiłem....sąsiad przechodzi przez żywopłot i mowi : " no ładnie ładnie, teraz się za kija bierzesz :-) "

www.narutostory.net

Odpowiedz do tematu