Poprzedni temat «» Następny temat
czy dziewczyny powinny trenować?
Autor Wiadomość
Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 7 Wrzesień 2005   

Ale się woju dżentelmen zrobiłeś :P Pojawiły się młode fajterki i od razu jaki miły klimat :D

Tlaloc 
Posiada 2 dan

Wysłany: 8 Wrzesień 2005   

Wracając do tematu głównego, jestem za, za i jeszcze raz za tym, żeby dziewczyny trenowały. Chociażby dlatego, żeby zamiast tradycyjnego "k*a ty w d* j*y p*e" usłyszeć czasem "przepraszam najmocniej" :mrgreen: Ostatnimi czasy na treningach pojawiły się u mnie dwie, i właśnie tak się działo-ludzie, których nigdy nie podejrzewałbym o znajomośc słowa "przepraszam", nagle zaczęli go używać :mrgreen:

czaki- 
Posiada 2 dan

Wysłany: 8 Wrzesień 2005   

oczywiscie,ze tak ,jeżeli to lubia i sa w tym dobre to jak najbardziej.Gorzej jest jeżeli robia to tylko na pokaz lub z jakiejs innej głupiej przyczyny . . . bo znam takie osoby ;p

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2005   

Na przykład przychodzą by uwieść faceta - faktycznie są takie...

marciniak
[Usunięty]

a no sa takie

czaki- 
Posiada 2 dan

Yakubu , hehe masz racje , tak też czesto sie zdaża !

Bonhart 
Posiada 1 dan

Wysłany: 10 Wrzesień 2005   

OOO... dziewczyny na treningach są baaaardzo potrzebne. Jak sensei zarządzi masaż to sie przydają :lol: A tak na poważnie to na Aikido chodzi ok. 1/3 dziewczyn (i kobiet:)) i są całkiem niezłe bo bardziej polegają na skrętach bioder i wykorzystywaniu siły przeciwnika niż na swojej własnej a tym samym dokładniej stosują techniki.

angelus88
[Usunięty]

laski są dobre wszędzie im ich więcej tym lepiej, po prostu. A co do tematu to mnie osobiście wolę trenować z facetami. Możecie posądzać mnie o męski szowinizm ale są techniki w których trzeba zdrowo komuś przypieprzyć, wykonać brutalne duszenie, rzucić o glebę albo przywalić na sparingu. Zabijcie mnie ale nie potrafię przywalić kobiecie, nigdy nie wiem ile ( :mrgreen: ), dlatego myślę że powinno ich chodzić więcej żeby miały swoje uke, pary mieszane to nie dla mnie chyba że mówimy o trzymaniach :wink:

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

angelus88 napisał/a:
Zabijcie mnie ale nie potrafię przywalić kobiecie, nigdy nie wiem ile ( :mrgreen: )
Dziewczyny raczej nie mają takich oporów... :shock:

angelus88 napisał/a:
dlatego myślę że powinno ich chodzić więcej żeby miały swoje uke, pary mieszane to nie dla mnie chyba że mówimy o trzymaniach :wink:
Jak Cię tak przytrzyma jakaś dwumetrowa baba o rękach drwala i uścisku niedźwiedzią, to Ci się odechce czułości :mrgreen: :wink: Faktycznie z tymi parami mieszanymi, to czasem nieporozumienie...

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate
Wysłany: 11 Wrzesień 2005   

XFactor napisał/a:
Dziewczyny raczej nie mają takich oporów... :shock:
oj nie mają... raz sie sparowalem na karate z taka jedna chyba starsza ode mnie ze 3 lata i zdecydowanie nie miala oporow zeby mnie kopnac w twarz :lol: dobrze ze miala ochraniacze na nogach ^^
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 11 Wrzesień 2005   

Jak to powiedział mi jeden karateka: "Gdy rzuciła mną o ścianę wiedziałem, że musi być moją dziewczyną". Jak widać ból też może być przyjemny :D

Gryfa 
Posiada 2 dan

Trenuję: Aikido
Wysłany: 17 Wrzesień 2005   

Witam was moi kochani po długiej rozłące :)
Na początek chciałam zaznaczyć, ze ktoś wymyślił fajny temat, dziekuje w imieniu wszystkich kobiet za pamięc o nas :)
Kobiety i sztuki walki hmmm... mi to pasuje :)
Tak szczerze to wole trenowac z facetami bo da się nimi fajnie porzucac (bez obrazy) :mrgreen: Jak widze na filmie babke która przygląda się walce dwoch facetow i stoi w kącie i drze sie w nieboglosy to mnie krew zalewa, zamiast przywalic mu to nie stoi i sie drze ehhhh... Dlatego ja tez jestem za tym zeby kobiety trenowaly, ale nasza płeć do tego wszystkiego ma jeden wielki plus tzw. "ELEMENT ZASKOCZENIA" który sie wielce przydaje :kij
Pozdrawiam Gryfcia 8)

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 18 Wrzesień 2005   

Gryfa napisał/a:
Witam was moi kochani po długiej rozłące :)
Witaj Okame! Co z relacją ze stażu? :)))

Gryfa napisał/a:
Tak szczerze to wole trenowac z facetami bo da się nimi fajnie porzucac (bez obrazy)
Tylko sama zauważ, że to specyfika łajkido, które trenujesz. W sztukach walki bazujących na stójce i uderzaniu rzeczy wyglądają zupełnie inaczej. I akurat z dziewczynami jest tu taki drobny problem, że za bardzo nie wiadomo jak je uderzać (żeby kuku nie zrobić...)

Gryfa napisał/a:
"ELEMENT ZASKOCZENIA" (ciach)
Co przez to rozumiesz? Pewnie rozumiesz przez to wdzięki kobiece, ale nie wiem co Ci po głowie chodzi, więc sprecyzuj :)

Yakubu
[Usunięty]

XFactor napisał/a:
Co przez to rozumiesz? Pewnie rozumiesz przez to wdzięki kobiece, ale nie wiem co Ci po głowie chodzi, więc sprecyzuj :)

No nie, wdzięki powodują element oszołomienia, kiedy cała twoja koncentracja wali się niczym zamek z piasku gdy rąbek wdzięku zostanie np. chwilowo odsłonięty (ech...). Natomiast element zaskoczenia polega na tym, że nie spodziwasz się ze strony takiej pięknej, drobnej i całkowicie pokojowo wyglądającej osóbki jakiegokolwiek zagrożenia. Zazwyczaj dopiero wtedy pojmujesz swój błąd w rozumowaniu gdy:
-słyszysz meeeeeeeeeeeen i czujesz silne uderzenie w głowę
-leżysz na macie
-cios w splot pozbawia cię tchu
-słyszysz chrzęst łamanego nosa
-itp
(odpowiednią wersję zaznaczyć w zależności od uprawianej sztuki walki :P)

Zdun 
Posiada 1 dan

XFactor napisał/a:

Ja pewnie jak i ty nie spodziewał bym się ataku ze strony kobiety a już na pewno nie na sposób jakiejkolwiek sztuki walki.
Poza tym Kobiety mają wrodzoną umiejętność: aure nietykalności :!:

Odpowiedz do tematu