sa 3 uczelnie japonistyki w Polsce - w Poznaniu, Warszawie i Krakowie. (pomijając te płatne:P)
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
To chyba nie zda egzaminu :P Ale dla samouków polecam książkę z płytą CD "Mówimy po japońsku" Naoya Fujita'y wydawnictwa Dialog. Co prawda choć mam ją od dłuższego czasu, nie zdążyłem się głębiej z nią zapoznać, ale wydaje mi się ona dość sensowna.
Jeśli sam będę miał czas, żeby się ponownie zabrać za japoński to może wrzucę jakieś podstawy na forum. Ale kiedy to będzie? Może ktoś się postara i zrobi to wcześniej! Fajnie by było :)
Ale dla samouków polecam książkę z płytą CD "Mówimy po japońsku" Naoya Fujita'y wydawnictwa Dialog. Co prawda choć mam ją od dłuższego czasu, nie zdążyłem się głębiej z nią zapoznać, ale wydaje mi się ona dość sensowna.
również mam tą książkę ^^ jest na prawde dobra. Nejciekawsze jest tłumaczenie tytułu - w oryginale brzmi on "complete idiot`s guide book to learn japanese" co juz mowi samo za siebie (po prostu ksiazka jest bardzo przystepnym jezykiem napisana)
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
A ja kilka dni temu zamówiłem sobie co miesięczny kurs japońskiego w ESKK narazie na pierwsze dwa miesiące bo jest dość drogi
Jakby był ktoś zainteresowany takim kursem to tu podaję link:
http://www.japonski.eskk.pl/
Zamówiłeś kurs "klasyczny" czy internetplus? Jak wrażenia?
Yakubu napisał/a:
Jeśli sam będę miał czas, żeby się ponownie zabrać za japoński to może wrzucę jakieś podstawy na forum. Ale kiedy to będzie? Może ktoś się postara i zrobi to wcześniej! Fajnie by było :)