ehh tak czytam i dochodze do wniosku ze chyba za stary jestem na takie opinie. Zawsze sie mowilo ze faceci to nieczule bydlaki i ze kobicie trzeba dac milosc, znaczy "Miej serce i patrzaj w serce" tudziez "Czucie i wiara silniej domnie mowi niz medrca szkielko i oko" zdechly jak pies pod plotem, nie ma konradow, nie ma wokulskich i innych cymbalow ktorzy prawdziwie milowali kobiety. Szkoda ze dzis kobiet sie nie zdobywa soba a kasa.
Gryfa, przenieś się do Warszawy i poobserwuj otoczenie. Zgadza się, że zdarzają się jeszcze idealistyki, ale młode pokolenie jest coraz hipokrytyczne. Coraz więcej ludzi twierdzi, że pieniądze szczęścia nie dają, ale skutecznie je podtrzymują....
i pozwalaja zapomniec o nieszczesciach wynikajacych z ich braku:)
Ale to forum o sztukach walki, tu ludzie sa natchnieni i prawi, i dobrze wiedza ze kiedy wydasz caly hajs, kiedy wyprujesz sie z ostatniego grosza pozostanie ci prawdziwe bogactwo ktorego bezmiarem dzielic sie mozesz ze wszystkimi po kres swoich dni.
:)
ehhh faktor zeby swieca pomogla to zamowilbym ciezarowke gromnic:) , ale idealistki wymarly cwiec wieku temu. Coz efekt uboczny postepu i cywilizacji. Meszczyzni chyba faktycznie gorzej sie przystosowali do przetrwania. Choc "Facet to swinia" to pierwiastek rycerskosci na zawsze pozostanie gdzies na dnie jego...o tutaj (wskazujac na serce)
(ciach) Coz efekt uboczny postepu i cywilizacji. (ciach)
Zgadza się. Kiedyś (w czasach prehistorycznych) kobieta patrzyła na siłę mężczyzny i jego możliwości zapewnienia jej bytu i potomstwa. A że kobiety zawsze muszą się kierować jakimiś względami, a czasy prehistoryczne minęły (bezpowrotnie?), to patrzą na $, bo siła fizyczna nie jest już bezwzględnie wymagana...
Zgadza się. Kiedyś (w czasach prehistorycznych) kobieta patrzyła na siłę mężczyzny i jego możliwości zapewnienia jej bytu i potomstwa. A że kobiety zawsze muszą się kierować jakimiś względami, a czasy prehistoryczne minęły (bezpowrotnie?), to patrzą na $, bo siła fizyczna nie jest już bezwzględnie wymagana...
A jest inaczej ? Przeciez $ daja wszyskto:
siła mężczyzny - majac $ chodzisz na silownie lub SW albo wynajmujesz ochrone dla panienki :)
byt i potomstwo = $ i nic tego nie zmieni.
no i mimo wszysktyo $ szczescie daja w jakims tam stopniu poprzez zapewnienie bytowania parze nie ? Czasem mzoe sie jeszcze trafic odrebny przypadek ze przy tym wszysktim dwoje ludzi sie zakocha no i wtedy potrafia przezyc za 600 zl miesiecznie majc gromade dzieciakow...
w obecnych czasch pieniadz stoi na pierwszym miejscu we wszysktim co robimy... nie majac ich trudno sie z kims spotykac i nie mowcie ze jest inaczej....
Jest do dupy ale to od naz zalezy jak to będzie wygladalo, przeciez na pierwszym spotkaniu zamiast na kolacje mozna panne zaprosic na wysowianke i sucha buleczke :) wtedy sie zorientujesz od razu na czym stoisz jak wytrzyma kilka takich spotkan tzn ze jej to nie przeszkadza ze stac cie tylko na wysowianke nie ?
Panowie takich kwesti nie da sie rozdzielic tak latwo czy panny leca na kase czy na cos innego... na to trzeba czasu.
Właśnie, nie należy pokazywać, że się ma pieniądze. Jak dłuższy czas wytrzyma takie spotkania w parku, na łonie natury, spacery i nadal będzie chciała się spotykać, no to wtedy można pokazać willę pod miastem, mercedesa w garażu no i ten basen za żywopłotem
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 21 Czerwiec 2005
Mnie się wydaje, że to zależy w najwiekszym stopniu od laski, poza tym chyba nie należy się afiszować ze swoją kasą, wtady będziemy wiedzieli czy jest z nami bo chce nas czy chce $ o zbytek floty to narazie nie mam się co martwić bo jestem utrzymywany przez rodziców czasem pare groszy wpadnie na drobne wydatki z różnych źródeł. Wiecie że zapach płci przeciwnej jest warunkowany przez zbierzność elementów DNA (im bardziej różny tym ładniej pachniemy)?, efekt wizualny też się liczy (ubranie, fura i ogólne zadbanie o siebie), poza tym feromony , tak więc to złożona sprawa. Z $ jest to wszystko osiągnąć łatwiej, ale DNA nie zmienimy teraz pytanie czy to dobrze (dla tych z fajnym kodzikiem) czy źle (dla tych z gorszym) a więc mit o idealnych połówkach jabłuszka zostaje wskrzeszony.
Wiecie, trudno mi sie wypowiadac w imieniu wszystkich kobiet, was jest tu wiecej wiec trzymacie sie razem (tzw. meska solidarność :). Ja nie usiłuje wam wyperswadować rzeczywictości. Jasne, ze sa kobiety którm chodzi tylko o kase faceta, a nie o niego ale z drugiej strony nie trzymajcie sie tego glupiego stereotypu i nie piszcie mi tu prosze takich bzdur, ze wszystkie kobiety takie są. A jak juz piszecie o kasie to zaowazcie tez to, ze teraz coraz wiecej kobiet pracuje, coraz wiecej kobiet chce byc niezaleznych. Mimo swojego dość młodego wieku wierzcie mi wiem swoje A na co leci facet w stosunku do dziewczyny, co cenicie w kobietach, czy jest to tylko uroda i figura, a moze kasa