Poprzedni temat «» Następny temat
Jak na to wasi bliscy ?
Autor Wiadomość
devone 
Posiada 1 dan

Wysłany: 3 Wrzesień 2005   

Hmmm, ja dopiero planuję zacząć. Narazie powiedziałam to najbliższej rodzinie i przypadkowo babci. Reakcje wszystkich, prucz miojego taty były m.in. takie:
-"czy ty zwariowałaś???!!! Jesteś kobietą czy mężczyzną?"
-"jesteś szalona. Jak TY mogłabyś się czegoś takiego nauczyć?!"
-"--II--! Przecież to jest niebezpieczne, możesz sobie coś zrobić!"
Dla informacji: chciałabym trenować iaido lub coś podobnego. :n
Nie ma to jak wsparcie rodziny :P :mrgreen:

Bonhart 
Posiada 1 dan

Wysłany: 8 Wrzesień 2005   

Najlepsza reakcja to była mojej matki jak się dowiedziała że chce trenować aikido. Powiedziała że na treningach oddaje się cześć złym duchom :shock: (kłanianie się w strone portretu O'sensei na początku i na końcu treningu). Potem znalazła jakąś gazetę "Miłujcie się" chyba :lol: Pokazała mi jakiś artykuł o tym jak to jakis typ zwierzał się jak został opętany przez duchy :lol: wiedział co ludzie myślą i czuł się bogiem:). A ja jej na to: Mamo bedę co miesiąc chodził do spowiedzi :mrgreen: . I jakoś się zgodziła.
Ojciec też jakoś patrzył sceptycznie ( i nadal to robi) ale jak co do czego to mi jo zrobi:). A reszta społeczeństwa to zabardzo nic nie mowi np. na dużej przerwie na boisku szkolnym ćwicze z kilkoma kumplami, tyle inni że nie podchodzą do nas za blisko :D

Tlaloc 
Posiada 2 dan

Wysłany: 8 Wrzesień 2005   

Ja się w tym towarzystwie trochę dziwnie czuję-moi kochani rodziciele nie mają nic przeciwko treningom (sami nawet wypchnęli mnie na judo sześć latek temu!). Rodzina bliższa i dalsza reagują słabo, ale pozytywnie... Znajomi po kilku wspólnych wypadach "na miasto" patrzą z szacunkiem... A kobieta mojego życia reaguje
wyjątkowo pozytywnie. Tylko nieznajomi i znajomi baaaardzo dalsi patrzą na mnie jak na wariata, kiedy trenuję :)))

Odpowiedz do tematu