Trenuję: BRAK
Wysłany: 15 Listopad 2010 Nunchaku treningowe, a prawo. I jakim nun jest mój :)
Witam.
Może dla większej jasności podzielę temat na pytania.
A więc:
1. Jak wobec prawa wygląda nunchaku treningowe
2. -,,- bojowe
3. Mam nun połączone łańcuchami, ciężkie, nie wiem czy coś jest w środku, a jeżeli to jest otoczone twardą gumą. Boli z niego, (odbiło się już dużo razy we mnie, więc wiem).
I tu pytanie czy to nun jest bojowe czy treningowe. Kiedyś na bazarze dawno kupiłem tak o :)
Peace
PS: Wiem, że jest podobny temat o prawie, lecz nie przedstawiono w nim onfo o treningówkach :)
Ostatnio zmieniony przez Piratt 15 Listopad 2010, w całości zmieniany 1 raz
Yakubu [Usunięty]
Wysłany: 16 Listopad 2010
Kiedys na jakims forum to bylo poruszane (chyba na wojowniku tez, musialbys po prostu poszukac). Zasada jest taka - twarde palki - bron i potrzebne pozwolenie, miekkie palki (lekka rurka pokryta pianka) - treningowe - mozesz miec bez pozwolenia.
Gumowe jest nielegalne niestety mi skonfiskowali takie to wiem xD
Ogólnie legalne i treningowe jest tylko piankowe. Można zdobyć pozwolenie na bojowe, ale to ciężka droga xD. Sam nie mam, próbuje odzyskać swoje nunchaku bo dałem 6 dyszek, nie popuszcze XD Jebnij z całej siły a zobaczysz że nacisk (jeśli zaczynasz) to około 50 kilo :] Ja już mam w granicach 80 ^^ Rozmyślam nad kupne Boo bo jest całkowicie legalne ^^