Poprzedni temat «» Następny temat
Fingerspin
Autor Wiadomość
szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 4 Czerwiec 2005   Fingerspin

Tak jak w temacie czy wykonywaliscie ten trick, jest to w skrócie mówiąc trick polegajacy na tym ze nun a dokładnie (linka, lub łancuch) obkręca nam sie na jednym palcu, taki jakby kołowrotek tylko ze na jednym palcu a nie na dłoni. Czy macie jakies porady co do treningu.
Zapraszam do dyskusji

Pic!@ 
Posiada 1 dan

Wysłany: 4 Czerwiec 2005   

Wg. mnie na ańcuchu było by łatwiej, tyle ze niech Bóg ma w opiece twoje palce jak ci się wkręcą w łańcuch :D , natomiast myślałem że ten trik możliwy jest do uzyskania tylko w filmach (czyt: dobry sprzęt do tworzenia grafiki komputerowej :] ), ale nawet jeśli jest on możliwy do wykonania, to życzę powodzenia, ja nawet niepodchodzę (póki co :D )

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 4 Czerwiec 2005   

mi wychodzi spokojnie pięć obrotów na wskazującym palcu, pózniej to juz tylko robie odbicie od uda albo podrzutbo nie wiem jak powrócić dalej do fingerspina, a ćwicze na nunchaku na lince

Pic!@ 
Posiada 1 dan

Wysłany: 7 Czerwiec 2005   

Ale linka ci owija się dookoła palca, czy trzymasz ją na palcu? irobisz to w pionie czy poziomie?

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 7 Czerwiec 2005   

owija się wokól palca i robie to oczywiscie w pionie, a tak na marginesie dzsiaj zoribłem 15 obrotów (cud)

Pic!@ 
Posiada 1 dan

Wysłany: 8 Czerwiec 2005   

Ja mam nun od wojownik a te mocowania to morderstwo dla palców.... lepiej sobie to odpuszczęaż do zakupujakichś rękawic metalowych :D

Odpowiedz do tematu