Poprzedni temat «» Następny temat
Jaką dobrą i nietrudną sztukę walki trenować bez trenera?
Autor Wiadomość
1zsip 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 12 Styczeń 2010   Jaką dobrą i nietrudną sztukę walki trenować bez trenera?

Witam Wszystkich.
Mam małe pytanie albo raczej problem. Nie ma w moim mieście ani w pobliżu żadnych szkół walki a bardzo mnie takie coś interesuje. Mógłbym z kolegą zacząć coś trenować. W internecie jest pełno różnych chwytów i ciosów z różnych sztuk walki. Nie wiem niestety którą sztukę walki wybrać do trenowania żeby przyniosła efekty i nie była trudna w opanowaniu no i bez żadnego trenera. Myślałem nad MMA, Muay Thai, Aikido itp. Myślałem nad Krav Maga ale to raczej odpada jak nie uczyłem się jeszcze nigdy walczyć.
PS. Proszę o nie pisanie 'po co mi to umieć' lub 'walczyć należy w ostateczności' bo to wiem. Chcę się nauczyć jakiejś walki bo mnie to interesuje i czasem nie dostać od kogoś jak już będzie ostateczność walki...
Z góry dzięki za odpowiedź.

Samurai95 
Posiada 1 dan

Trenuję: Aikido, dawniej Karate
Wysłany: 13 Styczeń 2010   

Aikido, Krav Maga to od razu odpada żeby ćwiczyć aikido czy nawet krav maga TRZEBA mieć instruktora żadna najlepsza książka nie zastąpi ci instruktora. Możecie z kolega samemu sobie ćwiczyć kupić jakieś ochraniacze i robic sparingi obmyślać jakąś taktykę. Najlepiej popytaj się w swoim mieście może akurat gdzieś ktoś prowadzi zajęcia jakiejś sztuki walki.

1zsip 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 13 Styczeń 2010   

Jest u nas TaeKwonDo i na to chodziłem kiedyś ale to mi akurat nie pasuje bo to przeważnie nauka kopnięć a uderzeń za bardzo nie ma... Jest też K-1 ale uczy tego taki trener z którym się nie da dogadać i nie umie uczyć. Sparingi mogły by być ale by sie przydało pouczyć sie jeszcze jakichś chwytów albo coś ale nie wiem czy gdzieś w internecie jest nauka jakichś ciekawych chwytów. Jak ktoś ma coś co by mi pomogło to proszę o pomoc :)
Dzięki

Samurai95 
Posiada 1 dan

Trenuję: Aikido, dawniej Karate
Wysłany: 14 Styczeń 2010   

Zapisz się na Teakwondo to, że nie ma ciosow za dużo to nie przeszkadza. Ja chodzę na aikido i tam tez nie ma ciosow ani kopniec ale mi to pasuje choiaż ćwicze sobie je czasem w domu.

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 28 Marzec 2010   

Nie ma treningu sztuki walki bez trenera. Samemu mozna sie lac na ulicy i to wszystko. Sztuki z internetu i ksiazek sie nie nauczysz.

Odpowiedz do tematu