Poprzedni temat «» Następny temat
Ćwiczenia na prędkość
Autor Wiadomość
gilotyna
[Usunięty]

Wysłany: 4 Lipiec 2005   Ćwiczenia na prędkość

trenując karate,combat 56 czy tez inne sztuki walki wrecz jednym z glównych czynników jest szybkść
/\/\ /-\ /\/\ pytanie:
jak mozna zwiekszyc szybkosc ciosu postego polegającego na wyprostowaniu reki w strone twarzy/splotu slonecznegoprzecinika(z goory wykluczam porady typu powtarzanie-to podstawowy trening i kazdy to robi wiec tego typu porady sa bez sensu :D )

takezo 
Posiada 2 dan

Wysłany: 4 Lipiec 2005   

a właśnie powtarzanie ruchu jest przy takich ćwiczeniach najważniejsze , każdy pożądny sensei karate(i nie tylko) ci to powie że żeby wkykonać dobre(czyli mocne,szybkie ,poprawne technicznie) uderzenie trzeba je wykonać ileśset lub ileś tysięcy razy. bez dużej dawki cierpliwości sie więc nie obejdzie

gilotyna
[Usunięty]

nie chce sie czepiac ale pisałem ze to WIEM i szukam innych metod-srednio wykonuje 300 (jak mam czas i cos to daje-nie chwale sie)prosze-czytaj lepiej posty! -bez urazy-ja szukam innych metod

takezo 
Posiada 2 dan

oki , przeczytałem dokładnie o co ci tylko poprostu mówie że sposób który wykluczasz jest moim zdaniem najlepszy(jeśli w każdej formie budo sie w ten sposób trenuje to chyba musi coś w tym być :wink: )

gilotyna
[Usunięty]

Wysłany: 5 Lipiec 2005   

rany nie pisałem że wykluczam ,bo praktykuje ale chce byc bardziej wszechstronny....
|znowu nie dokładnie przeczytane :gans: :D |

takezo 
Posiada 2 dan

zostałem źle zrozumiany,przepraszam za niedomówienie , nie chodziło mi o to że wykluczasz to w treningach(wyczytałem że ćwiczysz ten sposób), tylko że wykuczasz to z
odpowiedzi.

I szczerze sie przyznam że nie znam żadnych innych metod treningu szybkości.
Ja osobiście preferuje tradycyjne metody.

gilotyna
[Usunięty]

/\|o...:D
tak jak ja tez u mnie tradycyje formy biora gure

Ryuzoku
[Usunięty]

Wysłany: 6 Lipiec 2005   

nie jestem pewien ale może dały by Ci coś jakieś ciężarki/obciążniki na ramiona, porusza sie gorzej, pomachasz troche w tym i o ile jakos to pojdzie to po zdjeciu szybkosc powinna wzrosnac...-pewności nie mam ale na logike mozna sprobowac, siły doda napewno-warto żeby nie były zbyt aerodynamiczne...

takezo 
Posiada 2 dan

Dobry pomysł , Goku, z dragon balla, bardzo pomogło ,spida miał niezłego :mrgreen:

Ryuzoku
[Usunięty]

ehh, wiesz, bardziej patrzylem na to jak jest w koszu, jak nie umiesz skakac to skaczesz z obciazeniem, a po jakims czasie (pol roku?) skaczesz kilka razy wyzej, to jakby meic ciezsza reke, i malo aerodynamiczna, na logike powinno pomoc, a db bylo totalnie do chrzanu z tego co slyszalem...

takezo 
Posiada 2 dan

Z tym db to se tak dla jaj powiedziałem, ale jeśli chodzi o sam pomysł to rzeczywiście na logike, taki trening może dawać dobre wyniki. Podobnie jak z suburito , nie ćwiczyłem nim jeszcze ale słyszałem że bardzo poprawia szykość

gilotyna
[Usunięty]

Wysłany: 21 Lipiec 2005   

suburbi...........
ale z ciężarkami spróbuje :D

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 6 Grudzień 2005   

mam świetne ćwiczenie na prędkość, sp.... przed dresami

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 6 Grudzień 2005   

angelus88 napisał/a:
mam świetne ćwiczenie na prędkość, sp.... przed dresami
Ile wyciągasz :?: :lol:

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 7 Grudzień 2005   

nigdy nie mierzyłem ale jest to z pewnością powyżej moich rekordów życiowych w warunkach normalnych. Wygląda to tak że jeszcze mnie żaden nie złapał więc nie jest źle.

Odpowiedz do tematu