Poprzedni temat «» Następny temat
Sztuka Walki Mieczem <pomocy>
Autor Wiadomość
sliski 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 30 Maj 2008   Sztuka Walki Mieczem <pomocy>

Niedawno zacząłem interesować się sztukami walki kataną kilka razy z kumplem nawet ćwiczyliśmy :kij (własnoręcznie robionymi bokenami) w krakowie przeszukałem wiele stron gdyż bardzo mnie to zainteresowało i pewnego pieknego dnia wszadłem na youtube i zobaczyłem genialny filmik gdzie gościu macha mieczem :mrgreen: (niewiem co to za styl walki niejest to chyba iaido, kendo więc proszę pomuszcie i powiedzcie co to, bo bardzo zależy mi by uczyć się właśnie czegoś takiego) oto link aaa jeszcze jedno to co mi sie najbardziej podoba zaczyna się od 00:20 sec więdz proszę oglądnijcie cały filmik OTO LINK
http://pl.youtube.com/watch?v=17ncdxTiVf4
Ostatnio zmieniony przez wojownik 5 Czerwiec 2008, w całości zmieniany 1 raz  

sliski 
Posiada 1 dan

Wysłany: 3 Czerwiec 2008   

Aaa jeszcze jedno bardzo prosze o szybką odpowiedź gdyż zależy mi na tym :mrgreen:
Chce już ćwiczyć :kij

uguisu 
Posiada 2 dan

Trenuję: budo ninpo taijutsu
Wysłany: 3 Czerwiec 2008   

To jest freestyle. To nie jest żadna szkoła, to po prostu dowolne machanie mieczem połączone z elementami tricków akrobatycznych.

sliski 
Posiada 1 dan

Wysłany: 4 Czerwiec 2008   

Dobra dobra to więc na co byś mi radził się zapisać (albo co jest najbardziej podobne do takiego machania :n )
PS: on sam tych tricków z machaniem się chyba nie nauczył więc gdzieś musiał chodzić a pozatym on robił jakiś pokaz tam w środku co wskazuje na to iż może był na jakimś turnieju :D

sliski 
Posiada 1 dan

Wysłany: 5 Czerwiec 2008   

Okej okej chyba sie niezrozumieliśmy niechodzi mi o te akrobacje!! tylko o samą część filmu gdzie gość macha mieczem. Przecierz na ruznych sztukach walki uczy się blocków itp a u niego wyglądało to jeszcze efektownie (niemówie znów o akrobatyce)
Ostatnio zmieniony przez sliski 5 Czerwiec 2008, w całości zmieniany 1 raz  

uguisu 
Posiada 2 dan

Trenuję: budo ninpo taijutsu
Wysłany: 5 Czerwiec 2008   

Jeśli chcesz po prostu nauczyć się machać mieczem, to weź sobie miecz i nim codziennie machaj, też dojdziesz do wprawy w wywijaniu. A jeśli chcesz się nauczyć walki mieczem, to wybierz się do jakiejś szkoły kenjutsu, jeśli chcesz nauczyć się pięknie i poprawnie (według pewnych kanonów) prowadzić miecz znajdź szkołę iaijutsu, lub iaido albo chociaż szkołę aikido, gdzie odbywają się zajęcia z iaido.
Na koniec mam prywatną prośbę: korzystaj ze słownika ortograficznego i pisz staranniej, szanuj innych czytających Twoje posty a i Ty będziesz szanowany.

sliski 
Posiada 1 dan

Wysłany: 6 Czerwiec 2008   

Bardzo dziękuję o taką sensowną odpowiedź mi chodziło i przepraszam za wszystko :mrgreen: . Jeszcze raz wielkie DZIĘKUJE.
PS: Pozdrowienia dla wszystkich ^.-

Odpowiedz do tematu