Jak juz takiego offtopa robicie to i ja się przyłącze.
Najlepiej to okłąd z młodych piersi, a nie jakieś tam piwo ;P
)
to dlatego kobiety, a raczej dziewczyny nie mają zakwasów na klatce piersiowej :] Zakwasy to tam pikuś, poboli, rozruszasz się i przestanie, wystarczy nie zwracać na nie uwagi (czasami to jest trudne). Ale sprawdzone srodki to kąpiel w goracaej wodzie, odpoczywanie z lekko uniesionymi nogami (np. uparte o poduszkę) i masaż... no i zimne piwo na zmęczenie... BTW. piwo zawiera witaminę C
wystarczy nie zwracać na nie uwagi (czasami to jest trudne)
baaaaardzo trudne... szczególnie jak prawie nie da sie wchodzic po schodach -.-
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
aaaaardzo trudne... szczególnie jak prawie nie da sie wchodzic po schodach -.-
masz to za wyzwanie?heh, ja pamietam jak w gimnazjum z kumplem po raz peirwszy poszlismy na silownie, trrening trwal 4 godziny, a nastepnego dnia...coz, sztanga wazaca 30kg wydawala sie lzejsza od dlugopisu na matmie, ktorym na dodatek wypadalo w miare rowno pisac!
zato co do radzenia sobie z zakwasami,mi pomoglo to co wyzej, to znaczy zrobic trening tkai zeby pasc z 2-3razy, i od tamtej pory zakwasow nei miewam, poprostu mnie nie lapia i to mi sie podoba^^
coz, sztanga wazaca 30kg wydawala sie lzejsza od dlugopisu na matmie, ktorym na dodatek wypadalo w miare rowno pisac!
chyba masz na mysli cos podobnego do uczucia po silowaniu sie na rękę 5 minut bez przerwy (a i tak konczacym sie remisem )... na to tez ciezko nie zwracac uwagi:D
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
W moim przypadku na zakwasy jest ciepla relaksujaca kapiel, rosciaganie i masaż mi to pomaga.
Kiedys naderwałem sobie mięsnia nie moglem z treningu przyjsc do domu ledwo doszedlem kumpel powiedzial ze bede mial chwile przerwy z trenami. Ja wzialem porosciagalem troche wpakowalem sie do wanny na ciapla kapiel pomasowalem i na rano juz bylem zdrowy cos tam czylem ze mialem kontuzje ale juz moglem normalnie funkcjonowac
_________________ Gdy ty spisz twój przeciwnik trenuje.
Jak nie teraz to kiedy bedzie dane nam to przeżyć ??? THUG LIFE