Trenuję: sztuki walki
Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 381 Skąd: by tu wziąść kawuche
Wysłany: 27 Luty 2005 Naginata
Pewnie wiecie co to jest. Jestem ciekawy czy ktoś miał z tą bronią doczynienie albo uprawia jakąś sztuke z użyciem ów broni. Wiem,że jedna ze sztuk nazywa się naginatado
A niebyłby dobry pomyśł żeby sprzedawać naginaty treningowej?
Moze i dobry ale wykonanie z calosci w drewnie jest troche klopotliwe i z wysylkami tez bada problemy bo ktos bedzie chcail przewozic takie dlugie paczki ? A jezeli ktos sie znajdzie to na pewnoe za solidna oplata.
Dochodzi jeszcze kwestia kto ja bedzie kupowal ?
Ja bym kupił, tylko bym potrzebował jakichś dobrych materiałów ćwiczeniowo-teoretycznych. Uważam, że takie materiały powinny być (docelowo, w przyszłości...) dodawane na płycie CD do każdego przyrządu treningowego kupowanego w serwisie wojownik.com. Na pewno zwiększyły by atrakcyjność towaru i zadowolenie kupujących (czytaj: prestiż Serwisu)
Co do transportu - to można by to zrealizować tak, aby broń składała się z dwóch skręcanych części. Nad resztą to niech już myśli Wiadomo Kto, bo ja się na tym kompletnie nie znam :).
--------------
ukłony w ten śnieżny dzień
zaśnieżony XFactor
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 7 Marzec 2005
Zrobię sobie taką w wakacje, jeśli znajdą się oczywiście wymiary (na mój wzrost) i odpowiednio dużo materiałów szkoleniowych ;)
mam u dziadków kawałek pola (na wakację tam jadę) jakieś kilkaset metrów kwadratowych, jak będę miał szkoleniówki to sobię zrobię takie coś. Bo w chacie raczej nie (mieszkam w mieście)
Ja robie naginate z kija kupionego tutaj i ostrza starego taniego tanta.
Co do tej aukcji z naginata- gość sprzedaje je co jakiś czas. Wystawił ostatnio , miałem kupić... no ale gość zrobił w innym stylu i mi się nie podobała
co do tej naginaty na allegro to zostala kupiona i nawet jest ostra , szkoda tylko ze zabardzo nie wiem jak sie tym poslugiwac a tak wogóle to ciezko przerzucic sie z nun na naginate ...