Trenuję: brak
Wysłany: 6 Lipiec 2009 ninjitsu - Tomaszów/Łódź
Witam.
Jakiś czas temu zacząłem interesować się wschodnimi sztukami walki. Przeglądałem fora itp. i po pewnym namyśle zdecydowałem się poszukać jakichś zajęć związanych z ninjitsu.
Jestem z Piotrkowa, co za tym idzie najbliższe taki klub mogę znaleźć w Łodzi (ShadowsClub) oraz z tego co czytałem w Tomaszowie.
No i tu pojawia się moje pytanie. Jaka jest wasza opinia na ich temat? Znacznie bardziej odpowiada mi ta sekcja w Tomaszowie, wiadomo mniejsze miasto no i nieco bliżej. Z tym, że nie mogę znaleźć żadnych informacji o tym czy nadal istnieją, a nie chciałbym błądzić po nieznanym mi mieście szukając czegoś, czego faktycznie nie ma.
Poza tym, jak wyglądają takie treningi? Mam 16 lat, jestem raczej przeciętny, jeśli chodzi o kondycję fizyczną, nigdy nie trenowałem tego rodzaju sportów. Dam sobie radę? Nie chciałbym "zejść" na pierwszym treningu. :)
Z góry dzięki za odpowiedź.
istnieja, istnieja
przez wakacje treningi odbywaja sie na swiezym powietrzu ( w zwiazku z wyjazdami ludzi na urlopy itp - nie oplacalo sie wynajmowac sali)
jedynie lenie z kendo chyba sobie wakacje zrobili ;-) bo grupa ninjutsu i jiu-jitsu zasuwa na pelnych obrotach
treningi w lipcu i sierpniu sa w pon i czw (o ile nie wali deszcz rzesisty i gromy z jasnego nieba ;-) ) o godz 17:30 - zbiórka na placyku przed brama wodociągów (ul.JPII)
ubiór - dres i adidasy
trening trwa 1,5 godz
czasem jak trenerzy maja czas i sa chetni to daja sie namowic na trzeci czy czwarty trening w sob i niedzi
na sale wracamy od wrzesnia nie wim jak bedzie z godzinami (mysle ze tak samo jak do wakacji) na 100% pewne bedzie w polowie sierpnia
w grupie ninjitsu jest kilka sztuk o bardzo roznej kondycji i nawet ci slabsi daja rade, wiec raczej nie "zejdziesz"
_________________ spieszmy kochać ministrów - tak szybko odchodzą
Trenuję: brak
Wysłany: 6 Lipiec 2009
Dzięki wielkie za info. Macie może jakaś stronę, ewentualnie mógłbym prosić o nr gg lub mail do ciebie, żebym się miał jak upewnić we wrześniu co z godzinami itp?
na stronce www.washidojo.republika.pl na pewno pod koniec wakacji zamieszcze info o treningach w nowym roku szkolnym
tutaj, na forum tomaszowskim czy na vortalu budo tez sie pojawia infomacje
a tu masz mojego emila anioljw@interia.pl
[ Dodano: 5 Wrzesień 2009, 21:16 ]
i juz moge podac szczegoly
treningi jak w zeszlym roku na ul.moscicikiego w I LO
pon godz 18ta
srody godz 19
od pazdziernika prawdopodobnie jeszcze w piatek
i soboty w terenie (godziny ustalane z instruktorami na treningach w dojo)
zapraszamy
_________________ spieszmy kochać ministrów - tak szybko odchodzą
Trenuję: Ninjutsu
Wysłany: 26 Maj 2010 Re: ninjitsu - Tomaszów/Łódź
Ewan napisał/a:
Witam.
Jakiś czas temu zacząłem interesować się wschodnimi sztukami walki. Przeglądałem fora itp. i po pewnym namyśle zdecydowałem się poszukać jakichś zajęć związanych z ninjitsu.
Jestem z Piotrkowa, co za tym idzie najbliższe taki klub mogę znaleźć w Łodzi (ShadowsClub) oraz z tego co czytałem w Tomaszowie.
No i tu pojawia się moje pytanie. Jaka jest wasza opinia na ich temat? Znacznie bardziej odpowiada mi ta sekcja w Tomaszowie, wiadomo mniejsze miasto no i nieco bliżej. Z tym, że nie mogę znaleźć żadnych informacji o tym czy nadal istnieją, a nie chciałbym błądzić po nieznanym mi mieście szukając czegoś, czego faktycznie nie ma.
Poza tym, jak wyglądają takie treningi? Mam 16 lat, jestem raczej przeciętny, jeśli chodzi o kondycję fizyczną, nigdy nie trenowałem tego rodzaju sportów. Dam sobie radę? Nie chciałbym "zejść" na pierwszym treningu. :)
Z góry dzięki za odpowiedź.
Jeśli jesteś nadal zainteresowany to pisz. Śmiało odpowiem na wiele pytań. Aktualnie istnieje oficjalnie 1-2 sekcje w Polsce. Są też jakieś ninjutsu-podobne, ale nie nazwałbym tego prawdziwym ninjutsu jakim jest np. Bujinkan lub Genbukan.
Nie trzeba być rambo aby trenować sztuki walki. Kondycję wyrabiasz sobie trenując. Radę sobie dasz.
Moja sekcja gdy została utworzona to po pierwszym treningu z 20 osób zrezygnowało 12 bo nie dali rady fizycznie. Aktualnie jest 10 osób stale ćwiczących i ich forma jest niesamowita już po 2-3 miesiącach treningów. Jeśli oczywiście miałbym porównywać do samego początku ich trenowania.
Jeśli masz chart ducha to dasz radę. Ważna jest motywacja i ten płomyczek w środku, który trzeba rozpalić aby powstał ogień.
Na torrentach możesz znaleźć dużo filmów instruktażowych aż do black belt.
Pisz jeśli jesteś nadal zainteresowany. Odpowiem na każde pytanie.
_________________ "Nie boję się przeciwnika, który zna 10 tys. kopnięć. Boję się przeciwnika, który trenował 10 tys. razy jedno kopnięcie"