Poprzedni temat «» Następny temat
[sztuki walki] [Problem] Pomóżcie błagam !!
Autor Wiadomość
mevio3006 
Posiada 1 dan

Trenuję: Muay Thai
Wysłany: 21 Grudzień 2009   [sztuki walki] [Problem] Pomóżcie błagam !!

Witam Mam na imie Mateusz mam 15 lat i jestem już w takim wieku gdzie powinienem wziąć się za siebie nie mówię w sensie że chce zostać fighterem lecz po prostu coś umieć. I mam kłopot i to dosyć trudny dla mnie na który odpowiedzieć samemu nie umiem więc kieruje pytanie do was otóż : Jak myślę już nad jakimiś sztukami walk to nie mam z tym problemu z chęcią bym ćwiczył muay thai mam zapał do tego tylko przed tym zapałem stoi jeden ogromny problem "odwaga" jak przychodzi mi na myśl że gdy będe trenował już muay thai to pierwsze co to mysle o sparingach. Po Prostu wiadomo każdy sięboi przed walką czy coś ale poprostu mnie takie sparingi z niechęcają i poprostu strach mnie bierze jak na myśl przychodzi mi wyjazd na zawody gdzie moge dostać po pysku ze mnie matka nie pozna xD i moje pytanie brzmi czy na tych treningach jakoś zmobilizuje się czy powinienem w czasie treningów porozmawiać o tym z nauczycielem czy samo minie czy w czasie treningów rozpali się we mnie duch walki fighter?? Pewnie większość z was którzy to czytają przeżyli tak zwane solówy lub zaczepki na ulicach ja również czytałem już rózne forum i wiem że z książek nic się nie naucze czytałem również jak rozpalic w sobie gniew lecz gdy mysle o tych walkach i np. gdy nic nie pokarze ze swej strony i wszyscy smiac sie beda to aż mnie przeraża. Proszę doraciće mi kontakt gg to 4568554 z góry dziękuje tym którzy mi pomogą

Samurai95 
Posiada 1 dan

Trenuję: Aikido, dawniej Karate
Wysłany: 25 Grudzień 2009   

Może lepiej było by zapisać się na jakąś inną sztukę walki nie koniecznie Muay Thai, chodzi mi o jakąś Tradycyjną sztukę walki Aikido, Kung Fu, Karate tam powoli szykujesz się do takich sparingów w aikido wogule tego nie ma karate to na zawodach ale dopiero po przekroczeniu 17 lat wymaganego stopnia nie wiem dokładnie jak jest w Kung Fu.

Yakubu
[Usunięty]

Wysłany: 28 Marzec 2010   

Po prostu wybierz cos mniej kontaktowego. A "rozpalanie ducha walki" to co innego niz "rozpalanie w sobie gniewu".

Sapka 
Posiada 1 dan

Trenuję: Judo
Wysłany: 13 Maj 2010   

Wybierz Judo bo tu są łagodnie sparringi chyba że nie umiesz padać.

Odpowiedz do tematu