Poprzedni temat «» Następny temat
Legalność i pozwolenia na broń !
Autor Wiadomość
Taliman 
Posiada 1 dan

Trenuję: Capoeira / Nunchaku
Wysłany: 12 Lipiec 2011   

Mi skonfiskował policjant Nunchaku gumowe, nawet nie był na służbie, ale mówił że wezwie patrol. Twierdził że mogę kogoś tym zabić, :k no jakbym przy**** to faktycznie nacisk do 100kg moim "Blade Dance'm" xD Możliwe że go odzyskam. Dowiedziałem się że piankowe jest legalne, jedynie. Co do tych cięższych to trzeba mieć pozwolenie. Co do jego zdobycia to nie wiem gdzie można je zdobyć, ale wiem że można. Z tego co wiem to najważniejsze 2 rzeczy to test psychologiczny w którym musisz wyjaśnić dlaczego chcesz takie pozwolenia i w nim można np. podać przynależność do jakiejś grupy czy chęć po prostu trenowania. Jeżeli tam ich specjalista da pozytywne(LOL?) pozwolenie (OMG !? LOL ?!ROFTL !? XD) to jeszcze musisz zapłacić jakąś sumkę i mieć ofc 18 lat. :n Najlepiej tam było podać przynależność do grupy jakiejśtam (nie pamiętam nazwy, chodzi o grupie szkolącej się w walce bronią typu Wiejskiego xd bo np. Nunchaku pochodzi od cepa, Kai [czy jak to było, ten sztylet z 3 ostrzami wbijało się w ziemię żeby pózniej go wyjąć ... YAFUD ? i tam umieścić nasionka. Chłopi to wymyślili żeby bronić się przed samurajami. Dlaczego nie używali Kung fu czy jakiejś sztuki miecza? Bo jak tylko ktoś się dowiedział to całą wioskę wyżynali w pień ... czy tam spalali ... SAME STWIERDZENIA EHH :{ To może pytanie. Jeżeli tylko basebołl jest nielegalny to kij Boo już jest ?

Dawid 
Posiada 1 dan

Trenuję: Muay Boran
Wysłany: 13 Grudzień 2011   

To mam pytanie.
Czy można na widoku nawet koło patrolu legalnie nosić tonfę lub sai??

Odpowiedz do tematu