Wysłany: 20 Lipiec 2012 [sztuki walki] Pomoc dla początkującego potrzebna ;)
Witam!
Zamierzam zacząć ćwiczyć jakąś sztukę walki. Mam 18 i przy wzroście 181cm ważę około 66 kg ale obecnie ćwiczę na siłowni i mam dietę ukierunkowaną na przyrost masy, tak więc powinno się poprawić ;)
Planuję zacząć ćwiczyć w domu wraz z kolegą, także sparingi po uprzednim zakupie ochraniaczy jak najbardziej możliwe. Chciałbym by specyfiką tej SW była stójka, ew. elementy parteru także możliwe.
Jako że w mojej miejscowości nie organizuje się raczej żadnych kursów sztuk walki tak więc chciałbym aby jak najwięcej inf. o tej SW mógłbym znaleźć w necie.
I jeszcze jedno pytanie, w jaki sprzęt niezbędny do treningów musiałbym się zaopatrzyć?
Pozdrawiam i góry dziękuje za pomoc!
Trenuję: boks
Wysłany: 23 Listopad 2012
W Twoim przypadku Muay Thai byłoby w porządku,podobnie zresztą jak karate. Co do ćwiczeń,to wystarczy ławeczka ze stojakiem i modlitewnikiem,dzięki temu będziesz mógł trenować niemal każda partię mięśni.