Poprzedni temat «» Następny temat
[sztuki walki] Jaka walka ?
Autor Wiadomość
gromo 
Posiada 1 dan

Trenuję: BRAK
Wysłany: 15 Październik 2013   [sztuki walki] Jaka walka ?

Witam. Mam 13 lat 176 cm wzrostu i ważę 82kg (tak wiem zbyt dużo) mówiąc krótko. Chcę aby dużą role w walce odgrywały pieści lecz nie tylko. Odpada : karate, krav maga, bjj.
PS. Myślę nad kick boxingiem.

ciszewkm 
Posiada 1 dan

Trenuję: Krav Maga, Defendo
Wysłany: 19 Listopad 2013   

a dlaczego odpada Krav Maga? Z tego co wiem, osoby otyłe dobrze sobie radzą na treningach. Jeśli zdecydujesz się na regularny trening + odpowiednią dietę, na pewno szybko uda Ci się zrzucić zbędne kilogramy.
Ostatnio zmieniony przez ciszewkm 2 Grudzień 2013, w całości zmieniany 1 raz  

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 20 Listopad 2013   

Jeżeli jesteś dość otyłą osobą to możesz spokojnie zastanowić się nie tylko nad Krav Maga ale także i boksem. Przecież ciało można wyrzeźbić,liczy się systematyczny trening.

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 20 Listopad 2013   

Ja zaś powiem coś o Twojej "otyłości": pamiętaj, że informacja czy masz nadwagę, czy nie nie zalezy od średniej krajowej, ale od tego, czy będziesz mógł powtórzyć ćwiczenia innych ludzi (nie mówiew tu o saltach). Jeśli zrobisz tyle samo pompek, brzuchów, czy przysiadów jak inni, nie ma mowy o otyłości, ani nadwadze.

[ Dodano: 2013-11-20, 22:43 ]
a teraz jeśli chodzi o pytanie: Taka waga nie ma nic do wyboru sztuki walki, czy systemu walki, możesz ćwiczyć co Ci się żywnie podoba. Jeśli uważasz, że jesteś za gruby pomyśl o Wing Tsun (Wing Chun). Ćwiczyły go też osoby o dość znacznej masie takie jak Bolo Youg, (przeciwnik Bruce'a w Wejściu Smoka) czy Samo Kung (gruby przyjaciel Jacke Chana z jego pierwszych filmów).

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 17 Styczeń 2014   

A moim zdaniem waga ma jednak znaczenie ponieważ są sztuki walki gdzie sprawność i szybkość ma dużą wartość i bez tych cech nie można ich uprawiać,a w innych z kolei to masa odgrywa wazniejszą rolę

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 15 Kwiecień 2014   

Też miałem Fightline takie samo myślenie co Ty, do momentu jak zobaczyłem faceta 173 cm z solidnym bębnem (90kg) robiącego salto w tył.

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 4 Wrzesień 2014   

Wszystko jest możliwe,jednak to zależy gdzie i co praktykujesz,robisz salto w tył podczas walki bokserskiej? Jeżeli tak to na pewno nie można nazwać tego boksem:)

Odpowiedz do tematu