Poprzedni temat «» Następny temat
Nie potrafie wykonywać poleceń !
Autor Wiadomość
kamil305 
Posiada 1 dan

Trenuję: K-1 Kickboxing
Wysłany: 13 Lipiec 2013   Nie potrafie wykonywać poleceń !

Witam :)
To mój pierwszy post u was :)
Zacznę od tego , że postanowiłem coś ze sobą zrobić i wybrałem się na SW, a dokładniej na K-1 kickboxing . Chodzę na treningi trzy razy w tygodniu . Moje pierwsze 4 (to jest max. jak się jest nowym ) treningi wyglądały tak, że szliśmy (z resztą nowych) na wydzieloną część sali i ogarnialiśmy ciosy proste , sierpy , low kicki itp. Ogarniałem wszystko bez większych problemów (oprócz pajacyków bokserskich które sobie po prostu odpuszczałem i robiłem zwykłe) . Trener zamówił mi rzeczy czyli owijki , szczękę i rękawice i przeszedłem z tej "piaskownicy" do tych już ogarniętych . I tu zaczyna się problem :( Dobieramy się w pary i trener demonstrował co mamy zrobić , patrze co robi i słucham . Staje na przeciw partnera i nie mam pojęcia co mam robić , co spokojniejsi to mi pomagali pokazując co mam robić a Ci nerwowi wiadome ****.... Wczoraj (piątek) trening i to samo k***a ! Ci spokojniejsi pomagają a zdecydowana większość opier***a - nie dziwie się oni chcą trenować a nie bawić sie z laykiem . Trener (nie ten co mnie trenował na początku) podchodzi i ze mną gada czy sam tu (grupy) przyszedłem czy trener mi pozwolił i ile razy byłem no to mówię , że tak . No i na następny trening mam iść znów do "piaskownicy" a tam już mam wszystko ogarnięte . Nie potrafię sobie poradzić z tym , że ktoś mi narzuca co mam po kolei robić i nie pojmuję tego .
Ludzie pomóżcie bo sam po prostu tego nie potrafię rozwiązać . Fizycznie jestem dobrze przygotowany , ale chyba psycha siadła :( Nie wiem czemu nie umiem wykonać banalnie prostych ciosów jeden po drugim tak jak trener pokazuje .
Zwracam sie do was o pomoc w tym bo sam nie potrafię tego zrozumieć .

Marcus65 
Posiada 1 dan

Trenuję: Battodo, kenjustsu
Wysłany: 14 Lipiec 2013   

To może jednak faktycznie powinieneś wrócić do tej, jak to nazywasz, "piaskownicy"... Nie staraj się wzbić na wyższe poziomy na siłę. W sztukach walki jest tak, że nawet taka "piaskownica" czegoś uczy. Siła fizyczna to tylko jedna, i wcale nie ważniejsza od psychiki, strona medalu.

Pozdrawiam
Marcus

kamil305 
Posiada 1 dan

Wysłany: 14 Lipiec 2013   

Rozumiem to i wszystko byłoby okey gdyby nie to , że tam mam już wszystko ogarnięte i jest to dla mnie proste :(

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 15 Lipiec 2013   

To je ale dobre pane Hawranek.. Jak to było w jednej czeskiej komedii.. Mam za sobą 20 lat treningu i wciąż powtarzam sam podstawy, by jak najbardziej je doprowadzić do perfekcji i jak najlepiej zrozumieć technikę, a Ty już umiesz... szacun:P. Pamiętaj, we wszystkim najważniejsza jest piaskownica...

kamil305 
Posiada 1 dan

Wysłany: 18 Lipiec 2013   

No nieźle kiedyś tą "piaskownicę" trenował jeden trener a teraz jest nas więcej więc podzieli nas tamten wziął 4 "nowe nabytki" a nowy trener a właściwie to nawet go nie ma na stronie WWW klubu w zakładce zespołu ale ok .... Taki chłopaczek 1,70 ... Wracając do tematu nowy trener wziął 3 nas z nieco większym "stażem" hehe podszedł do każdego z nas i na koniec do mnie : "co już ćwiczyłeś w klubie" moja odp.: "wszystko" :) No to pokaż no i mu demonstruje wszystko po kolei :) Jego zdziwiona mina i pytanie : "czemu nie ćwiczysz ze średnio zaawansowanymi" odp.: "bo trener kazał mi się tu wrócić" haha . No ale dobra zobaczymy kiedy znowu mnie dadzą do średniaków :)

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 30 Wrzesień 2013   

Ja mam podobne zdanie w tej kwestii,o wiele lepiej będzie jeżeli wrócisz do wspomnianej "piaskownicy" i zbudujesz swoją pozycję od nowa,wyższy poziom na siłe nie jest wskazany,możesz sobie tylko zaszkodzić.

ciszewkm 
Posiada 1 dan

Trenuję: Krav Maga, Defendo
Wysłany: 27 Listopad 2013   

Zaintrygował mnie problem kolegi. Mam takie pytanie, czy można się jakoś psychicznie przygotować do pierwszego treningu? Moim wyborem jest krav maga i zastanawiam się, co mogę zrobić z ta kwestią. Zawsze myślałem, że to fizyczne nieprzygotowanie będzie dla mnie problemem, ale teraz widzę, że niekoniecznie.

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 17 Styczeń 2014   

To kwestia tylko i wyłącznie psychiki,siłę i kondycje można wytrenować prędzej lub później,ale trzeba generalnie nastawić się pozytywnie na odniesienie sukcesu,to ważna sprawa.

Odpowiedz do tematu