Ktos sie orientuje gdzie nalezy wykonac tatuaz aby na komisji wojskowej dostac inna kat niz A? Ja slyszalem za na srodkowym palcu prawej reki. Orientuje sie ktos? Pomozcie bo musze to wiedziec!!!
Stary z tym na pewno nie pójdzie łatwo... W jakimś opisie czytałem, że muszą być to "tatuaże szpecące" i (ale nie jestem pewien) na całym ciele.
Poza tym teraz podobno uważnie przyglądają się osobnikom z "problemami psychologicznymi", tatuażami itp. więc radzę pomyśleć nad pewniejszym rozwiązaniem (zaświadczenie od znajomego lekarza o chorobie serca czy coś podobnego...).
----------
ukłony
XFactor
ps. A niech to gęś kopnie - ja mam A :evil:
ps2. Znam jeszcze jeden sposób, jak coś to wal na priva.
Też mi sie wydaje ze nie warto robic tatuaza bo predzej dorobisz ze zoltych papierow niz kategorii ktora by cie zadowalala. Lepiej kombinowac ze zdrowiem i zaltwiac sobie kategorie B12 bo powiedzmy sobie wprost ze D od razu nie dostaniesz bo masz obecnie A.
Miałem kumpla który nosił zawsze długie włosy, jak szedł na komisje to ogolił się na łyso i zrobił sobie tatuaż na głowie (na czubku) i go nie wzieli.
Potem zapuścił włosy do takich jak miał wcześniej i tatuażu jakby nigdy nie było. A co do palca to słyszałem że trzeba go mieć w takim miejscu na środkowym palcu aby podczas salutowania był widoczny.
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
no ja wlasnie o takim tatuazu mowie na srodkowym palcu. i nie sadze bym od razu byl uznany za czubka poniewaz cos obrazliwego na wojsko sobie na palcu wydziaralem. a jesli chodzi o zdrowie to "niestety" ale 100% jestem zdrowy i nie mam znajomego lekarza ani mozliwosci sobie zalatwic papierow.
Tylko z takim tatuażem to jest jeden problem, teraz nie pujdziesz do woja i narazie to moze bedzie nawet spoko wyglądać, tylko co powiesz później wnukowi jak zobatrzy ze masz na palcu wytatuowane CHWDP czy inne epitety pod kierunkiem policji czy wojska. A i ze znalezieniem pracy możesz mieć też problem, bo pracodawcy napewno nie bedzie się zbytnio CHWDP na twoim palcu podobało.
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
No jest taka możliwość, ale słyszałem że taki zabieg bardzo boli i że zawsze zostaje po nim ślad (blizna, zaczerwienienie). No ale zawsze łatwiej jest się wytłumaczyć z blizny niż z jakiegoś obrażliwego napisu.
Dziękujemy za uwagę.
istnieje cos takiego jak tatuaz transparentny. trzyma sie jakies kilkanascie miesiecy po cym schodzi i zostaje tylko maly slad. przez pierwsze 6-7 miesiecy jest nie do odroznienia od normalnego tatuazu. .
sa takie tataze ale znam dwie siostry ktore sobie zrobily na ramieniu takie tatuaze i po 5 latacg dalej je maja i nic nie wskazuje na to ze bede zanikac powoli.
Kto Ci zagwarantuje ze one znikna
Zapomnieliśmy jeszcze o jednej rzeczy. Konkretnie o służbie zastępczej. Wydaje mi się że nawet jak się ma tatuaż na czole to mogą cię przydzielić do służby zastępczej, żebyś naprzykład sprzątał jakieś budynki publicze (Szpitale, ZOO, obiekty sportowe). Co o ty sądzicie, czy może coś nas uchronić przed służbą zastępczą??
Dziękujemy za uwagę.
no niby jest cos takiego ale nie zawsze mozna do zastepczej sluzby sie dostac. kumpla np wzieli do wojska i nie bylo mowy o zadnym zastepstwie.
niestety trzeba sie przejsc lub zadzwonic indywidualnie po urzedach/instytucjach i sie dowiadywac
_________________ The Way of Harmony of the Spirit