Wysłany: 22 Styczeń 2005 Czy nunchaku też można owijać ?
Przydalo by sie tez owijac nunchaku, poniewaz zdaza sie ze wyslizgnie sie z reki i wtedy moze byc nieprzyjemnie. Czym wogole owijany jest sprzet z wojownika?
Sorry za napisanie tego posta tutaj ale nie chcialem tego tematu w nun otwierac skoro tu juz zostal poruszony.
Nunchaku można owijać tym samym materiałem co bokkeny ale tylko końce pałki na dł około 8 cm. Owinięcie pomaga w trzymaniu. Nie wiem czy dobrym sposobem było by owinięcie całej pałki i czy w ogóle jest to potrzebne ?
ja mam nunchaku i uwazam ze to by sie przydalo, po dluzszym trenningu rece robia sie mokre i zaczynaja sie slizgac po lakierze wiec moze sie wyslizgnac..
Pałki są dębowe i lakieorwane na czarno a pozniej lakierem bezbawrnym inna wersja jest tez taka ze na koncach ma owiniete po 10 cm materialem dzieki czemu lepiej sie trzyma.
Można wykonac bez malowania jezeli takie bardziej odpowiada ale z doswiadczenia wiem ze pod wpływem potu dąb wydziela barwnik który jest trudny do usunięcie ze skóry tak wiec lakieorwanie jest wskazane.
Tak mam owijane, wszystko fajnie było dopóki... nie zacząłem ćwiczyć uderzeń owijka sie troche zsuwa i w jednym miejscu musialem obkleic izolacją ponieważ było widać i troszke obcierała zszywka
szczerze ? Ważniejsze jest według mnie mocny ucwhyt i silne przedramie aczkolwiek gdy macham wiec niz godzine to troszke wtedy pomaga poniewaz reka sie tak nie poci
ja mam jedną treningówke owiniętą taśma izolacyjną ale głównie dlategp ze chciałem ją troche wzmocnić i obciążyć uzyłem do tego 3 rolek :]
a drewna nie maluje żadnym lakierem i mi sie nie wyślizguje