Wysłany: 11 Maj 2005
dzieki, czytalem tez tamten topic,ale o tonfie nic konkretnego nie bylo wiec wolalem sie upewnic Aogolnie to jest to fajna bron, wzmacnia rece i jak sie dobrze nauczy nia wywijac to
rolland [Usunięty]
Wysłany: 11 Maj 2005
mi tam sie tonfa bardzo podoba... na karate Oyama sie nia macha ale mi daleko do tego :P. chcialem sobie nawet kupic ale... ;) nie ma gdzie. teraz rozmyslam: Bo czy Tonfa....
Wysłany: 13 Maj 2005
No to z dyskusji o legalności broni wynika to, że posiadanie tonfy jest legalne, ale nie wiem czy legalnym jest noszenie ów broni do samoobrony
Bo jeśli chodzi o nun to za samo jego posiadanie można "beknąć", a co do tonfy to jeszcze nie wyjaśniło mi się wszystko.
No to z dyskusji o legalności broni wynika to, że posiadanie tonfy jest legalne, ale nie wiem czy legalnym jest noszenie ów broni do samoobrony
Bo jeśli chodzi o nun to za samo jego posiadanie można "beknąć", a co do tonfy to jeszcze nie wyjaśniło mi się wszystko.
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi Ci o to, czy można chodzić z tonfą po ulicy, to tak.
Wysłany: 13 Maj 2005
XFactor napisał/a:
Nagash napisał/a:
Nie wiem, czy Cię dobrze zrozumiałem, ale jeśli chodzi Ci o to, czy można chodzić z tonfą po ulicy, to tak.
Dobrze mnie zrozumiałeś :] Dzięki za pomocne info. Teraz jak się coś nauczę z nun to zabiorę się za tonfę. To drugie przynajmniej będę mógł nosić przy sobie legalnie :]
Wysłany: 13 Maj 2005 tonfa
ja wlasnie zamowilem sobie podrecznik do technik tonfą , teraz jeszcze szukam dobrej tonfy, potem sie biore za nun, moze w wakacje bede oba naraz cwiczyl:)
Wysłany: 14 Maj 2005
Tonfa też jest bardzo ciekawą bronią :] także mam zamiar za jakiś czas zacząć trening tonfą ale dopiero wtedy kiedy będę już coś umiał z nun i jak osiągnę już jakiś stopień w karate :] Bo w karate techniki są bardzo podobne do tych co się z tonfą uzywa.