Wysłany: 11 Maj 2005 Dmuchawka
Czy ktos z was strzelal z dmuchawki? takie jak sa goods.pl np. wygladaja fajnie. Czesto sie w filmach pojawiaja jako bron ninja. Np "przyczajony tygrys ukryty smok" :) jakie macie doswiadczenia z taka bronia?
Ja sobie kiedyś robiłem takie amatorskie zabawki i nawet całkiem fajnie to działało, co do kupnych, to nie wiem, bo nic takiego nie miałem w ręku. Ale myślę, że noszą całkiem daleko, zwłaszcza z tymi fajnymi lotkami .
Wysłany: 11 Maj 2005 blowgun
No mi sie wlasnie spodobaly te na goods.pl bardzo ladnie wygladaja,a z opisu wynika ze do 15 metrow jest skuteczny zasieg, przynajmniej tych najdluzszych. Tyle ze nie wiem na ile to prawda, bo nie mielem nigdy w reku czegos takiego. Moze jednak wkrótce...
Ostatnio cholery chciały założyć u mnie gniazdo na balkonie. Chciałem je przegonić, noi rzuciłem sobie shurikenem w jednego jak siedział sobie spokojnie nad gnizdem (na takiej rurze co jest czasem jako ogrodzenie balkonu.. .nie wiem jak to nazwać). Shuriken minał go o centymetr, odbił się w góre i spadł na podwórko. A gołąb jak siedział tak siedział =] Myślę jednak, że z blow guna nie będę tak strzelał, bo mogę zniszczyć lotki. I powiedzcie- lepiej kupić coś taniej i mieć $ czy wydać więcej na lepszy sprzęt>?
Ostatnio zmieniony przez romanz2 13 Maj 2005, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 13 Maj 2005 zabijaja?
A tak własciwie to jak sie unieszkodliwia przeciwnika dmuchawka? Czy stosuje sie trucizne na koncu strzalki? Czy chodzi o trafienie w jakis punkt witalny, czy moze stzalka ma na tyle sily ze zabijala na miejscu ?to chyba najmniej prawdopodobne
Wysłany: 13 Maj 2005 strzalki
to ninja musial uwazac zeby sie sam przypadkiem nie nadzial na strzalke jak naklada. Niebezpieczny zawod:) ale chyba dobrze platny byl skoro tylu chetnych
a w "przyczajonym tygrysie...." byla na koncu akcja z dmuchawka, tyle zo ona tyle tych strzalek wystrzelila ze...