Jo używa się przy nauce szermierki samurajskiej, bo w kobudo... są więc pewne różnice stylowe. Do tego dodać trzeba , że z Dłuższym kijem wykonać można inne rzeczy. Zaś jeżeli idzie o freestyle- raczej chodzić będzie o wygodę.
ja wlasnie zaczalem siebawic bo Szfagier - w wakacje cos postaram sie nakrecic i skecic z Fishem jakis fajny filmik z kijami :] bedziesz mial z kogo brac pszyklad :P
_________________ prosze nie karcic mnie za to jak pisze bo i tak text jest zrozumialy a muj musk ma wady i dlatego staram sie pisac tak by fonetycznie bylo ok ... arigato za uwage :]
Wysłany: 3 Czerwiec 2005
Oki, to dawajcie te filmiki, bo właśnie kupiłem sobie Kij Bo i stwierdziłem że nic nieumiem zrobić , tyle co proste uderzenia i jakieś podstawowe bloki. Niniejszym potwierdzam stare powiedzenie że jak się nauczysz walczyć kijem to nauczysz się walczyć wszystkim
hmmm... jak by to okreslic... taka freestylowa walka z powietrzem dobrze zes wspomnial o kata - trzeba sie ich nauczyc jesli chodzi o zaawansowanie to jeszcze do podrzutów nie doszlismy - ale juz niebawem
Wysłany: 6 Czerwiec 2005
No ja dopiero co się zaczynam moim sprzętem bawić, ale nic z tego dobrego niewychodzi, tyle co obejrzałem te filmiki z góry tego temtu i coś tam staram się naśladować... ale u mnie gdzieś mieszka taki jeden, może by mnie zaczoł uczyć? trza się spytać...
heh... ten link juz widze nie pierwszy raz na tym forum w sumie to wiele z tych elementow walki jo mozna uzyc przy bo ale jednak chyba lepiej by bylo ogladac konkretnie bo w akcji...
a moze znalazlbys jakies instruktarzowe filmiki do freestylu z ||BO|| ?? :P
dajcie jakies stronki gdzie bym mogl uczyc sie walki kijem jo lub jakies filmiki treningowe . prosze dajcie <plis> . Lub napiszcie co wiece jakies sztuczki.