Wysłany: 3 Czerwiec 2005 Re: najlepszy cios/pchnięcie
gilotyna napisał/a:
jaki był wasz najlepszy cios/atak/pchnięcie
Ja nie mam takiego faworyta, bo naiwnością jest zakładać, że jeden cios sprawdzi się w każdej sytuacji To po prostu niemożliwe w praktyce. Staram się być elastyczny i przewidujący...
Ja może niebede oryginalny ale zawsze sprawdził mi sie w "pewnych sytuacjach" klasyczny kop w jaja. takie kopniecie zawsze no w 95% powoduje u kopniętego odruchowe pochylenie sie do przody i odruch tak jakby chciał sie zlapac za jaja. wtedy łapie za głowe i o kolano lub odrazu kopa na nos czubem buta to choc najprostrze metody działają zawsze. tak samo jak z nienacka dxgne palcami w oczy ,przeciwnik zawsze !!!! złapie sie rekoma za oczy !!!! zawsze a wtedy odkrywa dolną część ciała .............wiadomo co tam nalezy zrobic.......
czasem wcale nietrzeba kombinowac wystarcza najprostrze metody
rolland [Usunięty]
Wysłany: 25 Czerwiec 2005
tak... wy wiecie jakie pluniecie w oczy przeciwnikowi gdy cie trzyma za rece jest skuteczne?
Trenuję: sztuki walki
Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 381 Skąd: by tu wziąść kawuche
Wysłany: 26 Czerwiec 2005
MATI napisał/a:
Ja może niebede oryginalny ale zawsze sprawdził mi sie w "pewnych sytuacjach" klasyczny kop w jaja. takie kopniecie zawsze no w 95% powoduje u kopniętego odruchowe pochylenie sie do przody i odruch tak jakby chciał sie zlapac za jaja. wtedy łapie za głowe i o kolano lub odrazu kopa na nos czubem buta to choc najprostrze metody działają zawsze. tak samo jak z nienacka dxgne palcami w oczy ,przeciwnik zawsze !!!! złapie sie rekoma za oczy !!!! zawsze a wtedy odkrywa dolną część ciała .............wiadomo co tam nalezy zrobic.......
czasem wcale nietrzeba kombinowac wystarcza najprostrze metody