Zastanawiałem się ostatnio nad tematem pałek teleskopowych, tak więc uznałem że poałki kosztujące ok 30 zł robione ze sprężyną zą beznadziejne bo nie można nimi blokować i przy udeżeniach za bardzo pracują LINK co innego sztywne już za ok 70 zł do 179 , można nią blokować, robić dźwignie itp. I moje pytanie czy ktoś ma taki sprzęcior albo materiały szkoleniowe do zastosowania w samoobronie ? Praktycznie walczy się tym chyba tak samo jak kijem jo. LINKLINK
Ostatnio zmieniony przez angelus88 3 Czerwiec 2005, w całości zmieniany 1 raz
Trenuję: sztuki walki
Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 381 Skąd: by tu wziąść kawuche
Wysłany: 3 Czerwiec 2005
Jak dlamnie to takie coś nie zastąpi kija jo lu bo a wogóle to pewnie po kilku uderzeniach będzie nadawał się tylko na śmietnik
angelus88 [Usunięty]
sorki, literówka miało być kijem jo , mój błąd, ale walczyliście kiedyś teleskopem czy tylko zakładacie to wszystko osobiście wolałbym bronić się czymś co jest metalkowe, ma fajny uchwyt i jest praktyczne, mieści się w plecaku czy w kieszeni. Nie chodzi mi o sztukę i finezję tylko o realne zdarzenie w sytuacji zagrożenia zdrowia lub życia.
Dobra rzecz, ale na temat problemów z prawem poczytaj na combat.xt.pl.
angelus88 [Usunięty]
dzięki X ale stronka www.combat.xt.pl nie działa
OK już działa, a tą stronkę to znam już na pamięć, nawet gdzieś dawałem do niej na forum linka nie skojarzyłem adresu
Ostatnio zmieniony przez angelus88 3 Czerwiec 2005, w całości zmieniany 2 razy