Wysłany: 7 Czerwiec 2005 Gołota znów będzie walczył a wiecie z kim? czytać!!!!!!
Polska "walka stulecia": Gołota kontra Saleta!
To będzie polska "walka stulecia"! 13 sierpnia staną naprzeciwko siebie w Chicago Andrzej Gołota i Przemysław Saleta. Zgodę na pojedynek wyraził Don King, a menedżer Gołoty twierdzi, że pod kontraktami brakuje tylko podpisów.
- Niezły pomysł? Tak to sobie wymyśliłem. Dziadek King się zgodził. Kontrakty już są. Gołota i Saleta też chcą walczyć. Andrzej powiedział do mnie tylko: "jak tak uważasz, to będę walczył". To będzie polska walka stulecia - powiedział menedżer Gołoty, Ziggy Rozalsky.
Obaj pięściarze mieli spotkać się w czerwcu 2003 roku, a organizatorem starcia miał być Dariusz Michalczewski. Nigdy do niego jednak nie doszło. Najbliżej spotkania polskich pięściarzy wagi ciężkiej było jednak w 2000 roku. Gołota wycofał się jednak trzy tygodnie przed terminem, ponieważ dostał propozycję nie do odrzucenia. Czekał na niego sam Mike Tyson.
Przemek rozniesie Gołotę, mamy szansę na nowy rekord 51 sekund , myślę że Gołota już dawno powinien się wycofać, saleta jest szybszy, zanim Andrew go trafi to już będzie leżał na deksach. Mówcie co chcecie ale Tiger Michalczewski i tak jest najlepszy może miał nie za dobry koniec kariery ale myślę że trener przygotowywał go zbyt statycznie, nie było wcale pracy nóg
a żebyście sie niezdziwili ..........widziałem filmiki ze sparingów gołoty on tam walczył z naprawde potężnymi gostkami i ich klepał. gołota nie jest złym technicznie zawodnikiem,on ma tylko i aż słabą psychike,niepotrafi walczyć o wielkie coś np. tytuł
walcząc z saletą walczył bedzie o nic. to poprostu walka zoraganizowana dla polaków w usa.
kiedy gołota nie będzie miał ciśnienia ze to walka o coś waznego to moze będzie walczył na miare umiejętności jakie naprawde posiada.
co do salety to był dawno temu kiedyś niezły kICKBOXER ale boxer z niego taki jak z kaktusa szczoteczka do zębów i dawno nie walczył do tego na poważnie.