Wysłany: 9 Czerwiec 2005 Do " dobrze zbudowanych " - jak osiagnac kaloryfer
sam naleze do grupy osob lekko pulchnych wiec pytam was ludzie o rade - jak sie dobrze zbudowac pszy niewielkim zuzyciu kosztow materialnych ? niby kazdy mowei " brzuszki pompki itp tid " ale nikt nie podaje mi konkretow ... i czy macie jakas dobra diete dla wegettarian ? bo do takich sie zaliczam ( nie z racji pszekonan typu " biedne swinki / krufki " ale po ludzku mi nie smakuje ... )
tak wiec please - poradzcie cos osobie jaka ma motywacje ale nie ma pomyslu :P
_________________ prosze nie karcic mnie za to jak pisze bo i tak text jest zrozumialy a muj musk ma wady i dlatego staram sie pisac tak by fonetycznie bylo ok ... arigato za uwage :]
Trenuję: sztuki walki
Wiek: 34 Dołączył: 09 Lut 2005 Posty: 381 Skąd: by tu wziąść kawuche
Wysłany: 9 Czerwiec 2005
No tu jest mały problem. Jesteś wege i nie jedząc mięsa trcisz ważne elementy oczywiście w trawie też jet to co w mięsie ale nie wszystko. No ale do tematu na brzuch polecam na początku ze 20 brzuszków zwykłych. Po jakiś 1-2 tygodniach zwiększyć ilość np 40 po następnych tygodniach 30 brzuszków tylko pamiętaj że te brzuszki są ze skrętem ciała w obydwie strony i staraj się nie opadać do końca podłogi jakieś 45-60 stopni. A dieta ŻP i pół przed czyli jedz połowe i pół godziny przed jedzeniem 2 szklanki zimnej przegotowanej wody.
Trenuję: sztuki walki
Wiek: 40 Dołączył: 14 Lut 2005 Posty: 47 Skąd: Kraków / Lesko
Wysłany: 9 Czerwiec 2005
ja powiem, że wogle sobie nie wyobrażam przyrostu mięśni bez jedzenia mięsa, no chyba że stosując odżywki, ale napewno nie na samych warzywach i owocach
konkretenie jeżeli chodzi o brzuch to cwiczyć często[7-14 razy na tydzień] akcjami 15min bez przerwy. zmieniając ćwiczenie średio co minute, nie robić brzuszków na trudnych kątach i pozycjach lepiej zrobić 30 łagodnijeszych a szybszych niż 10 wymęczonych w trudniejszej pozycji [to się tyczy do poprawienia rzeźby brzucha] ja po ok. 3 tygodniach miałem takie efekty że sam się zdziwłem jak bardzo łatwo można dojść takiego poziomu który wcześniej wydawał mi się strasznie odległy, nigdzie nie widać tak szybko efektów ćwiczeń jak na brzuchu, także dobrze od niego zacząć żeby mieć motywacje do innych partii
zaznaczam również, że brzuch najszybciej też traci swoją rzeźbę :)
co to sa brzuszki na trudnych katach ? jasniej prosze
_________________ prosze nie karcic mnie za to jak pisze bo i tak text jest zrozumialy a muj musk ma wady i dlatego staram sie pisac tak by fonetycznie bylo ok ... arigato za uwage :]
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 11 Czerwiec 2005
Ćwicz w miarę często najpierw mniejszymi partiami powiedzmy 10 brzuszków 4 razy dziennie, tak jak masz czas, brzuchy ze skrętem -trzymasz gardę i robisz takie jakby uderzenie w zwolnionym tempie prawą ręką w lewą stronę lewą w prawo, robisz podpór jak do pompki tyle że nie na dłoniach a na łokciach a dłonie splecione na szyji, możesz też robić brzuszki w zwisie (zwisasz z poziomego drążka), jak już brzuszek Ci zniknie troszkę to próbuj napinać mięśnie brzucha co jakiś czas np na nudnej lekcji siedzisz prosto i napinasz mięśnie (to też ćwiczenie) na 2 minuty 5 odpoczynku i znowu aż się nie zmęczysz, pamiętaj o rozgrzewce, nie od razu mordercza seria 50 razy tylko napnij sobie mięśnie potem zrób pare skłonów, mostek (w miarę możkiwości), seryjkę 10x i dopiero coś mocniejszego, ćwicz sobie po woli przy brzuchach możesz zatrzymywać się w połowie robienia brzuszka, liczy się jakość a nie ilość. Jedz normalnie spalaj więcej jeśli masz dużą nadwagę to skontaktuj się z lekarzem. Nie wiem ile masz lat jeśli nie wiele to jedz wszystko, tylko w mniejszych ilościach, bo rośniesz tylko więcej spalaj. O tym właśnie mówię nie wiadomo kto ma ile lat i są problemy co napisać