Fantastycznie, czekam z niecierpliwością. Mam również sugestię: załóż stronę www z fotkami wszystkich broni osobno i wszystkiego razem :)
Myślę, że razem by się wszystko już nie zmieściło
Kończąc offtopic- Jeżeli ktoś wybiera się na jarmark Dominikański (ostatnia chwila)- widziałem tam stoisko z dmuchawkami ozdobnymi po 46 zł. Całkiem ładne, lecz mniej celne niż te sportowe firmy United Curley. Noi trochę się rozpadają :) W Krynicy widziałem je w jednym straganie po 50 zł, więc może można je dostać też gdzieś indziej.
Tak dmuchawke mozna zrobic samemu. Wystarczy posc do jakiegos sklepu i zakupic sobie rurke aliminiow(sa u nas takie w realu). Znajomy ma o dlugosci ok 70 cm i srednicy 3 mm . a jak mu sie nudzilo to miotal wykalaczkami <ponoc niezle latalo >
Tak przy okazji- zetknął się ktoś może z kulkami paintballowymi do blowgunów?? Osobiście zastanawiam nad taką zabawą, tylko nie jestem pewien, czy takie kulki rozwalą się po strzale (trudno mi porównać siłę wystrzału pistoletów na kulki z dmuchawką).
Wydaje mi się że siła z pistoletu jest o wiele większa niz z dmuchawki a co za tym idzie ciązko będzie aby kulki się o coś rozbiły. Chyba że będzie to z bliskiej odległości.
Tz ja mówie o pistolecie na kulki oczywiście Cóż w takim wypadku po cóż robią kulki paintballowe do dmuchawek?
(trudno mi porównać siłę wystrzału pistoletów na kulki z dmuchawką).
No więc moja odpowiedź była do tej części Twojego posta. Nie wiem z czego będziesz strzelał ale i tak na rozwalenie kulki będzie miała odległość i siła.
Ja w dawnych czasach miałem dmuchawkę z pewnej rosliny (nie pamiętam nazwy) a nabojami był bez lub ziarna pszenicy Naboje były skuteczne tylko przy strzelniu w twarz To były czasy wigry 3 i dmuchawka