Wysłany: 12 Wrzesień 2005 wymiary sai
witam mam problem wygląda on tak chce sobie zrobić sai i szukałem wymiarów noi znalazłem ale tylko długość całkowitą i długość rączkia a nigdzie nie moge znaleź wumiarów tych rogów że tak to nazwe. jeśli ktoś ma sai to prosił bym abypodał mi wymiary jednej takiej połówki rogu
To wszystko zależy od preferancji. Są sai o długości 36 cm a są sai o długości 58. to samo dotyczy rączek. Na oko rączka to 5 cm odstających od pręta (na 6 zaczyna się zagięcie) i jakieś 7-9 wzdłuż prętu (mam jeszcze jedno zagięcie więc wiesz trudno mi to wyliczyć). Długość liczona od środka prętu. Noi to wszystko zależy od rozmiarów sai... w mniejszym uszy też będą mniejsze.
Przy okazji- jezeli uda ci się wykonać sai, to chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje taka broń wykonana przez ciebie (najlepiej poparta fotografią ), z jakiego materiału ją wykonujesz i czy byłbyś w stanie stworzyć manji sai ?? (sai o dwch kolcach i powyginanycjh w różne strony uchach)
Wysłany: 12 Wrzesień 2005
jeżeli uda mi się zrobić to napewno otym napisze na forum wojownik i jak mi się uada to też zamieszcze foto mam zamiar użyć do wykonania drutu zbrojeniowego lub pręta okrągłego ale to jeszcze zobacze jak coś to dam znać