No dobra . . . w końcu musi być ten pierwszy raz ;]
Czy odbywają sie u was w miastach takie spotkania jak Wizkony,(zazwyczaj trwają one 2-3 dni...),konwenty rpg ?;]
u nas organizowane są co roku . Przybywają tam nie tylko miejscowi, ale również ludzie z Warszawy , Szczecina ,Lublina ,także zanim do nas dotrą muszą przebyc kawał drogi . . .
a program jest bardzo ciekawy , m.in. odbywają sie turnieje gier bitewnych,blok mangi i anime,noc poezji,pokazy walk rycerskich,tańce celtyckie,interesujące prelekcje :P
i wiele wiele innych , po za tym cała noc spędza się tam na róznego rodzaju grach itp.
, można pozanc wielu ciekawych ludzi i oczywiście miło spedzic czas ;]
Byłem kiedyś na konwencie m&a, i przyznam szczerze, że zniesmaczyłem się do takich imprez. Czułem się jak w zagrodzie dla świrów :P Z górdy bez obrazy... ^^
u mnie we wroclawiu w wakacje byl teleport (targi fantastyki). Całkiem fajnie było ^^ ale mogło być lepiej :P
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Na konwentach nie tylko znajdują się spotkania dla maniaków fantasy^^ na większości konwentów są pokazy sztuk walki np. mieczem. np. naFalkonie organizowanym w Lublinie nie bylo godziny, w której nie byłoby prelekcji o sztukach walki lub historii Japonii.
Ps. Zapraszam na konwent organizowany w Białej Podlaskiej (jak wszystko się uda). Będzie coś koło lata