Takie akcje nie przyniosż żadnych efektów bo większość z z nas kupuje przeważnie w supermarketach i nie zastanawia się skad pochodzi mięso. Waro też pomysleć nad tym kto najcześciej kupuje i okaże się że pewnie nasze mamy ;) Teraz pomyślcie ile waszych mam widzialo ta stronę ? Aby taka kampania miała jakis sens powinna byc prowadzona w prasie i tv a nie iternecie.
Takie akcje nie przyniosż żadnych efektów bo większość z z nas kupuje przeważnie w supermarketach i nie zastanawia się skad pochodzi mięso. Waro też pomysleć nad tym kto najcześciej kupuje i okaże się że pewnie nasze mamy ;) Teraz pomyślcie ile waszych mam widzialo ta stronę ? Aby taka kampania miała jakis sens powinna byc prowadzona w prasie i tv a nie iternecie.
Myślę że za jakieś 10 lat ludzie w naszym wieku mając 28 lat spokojnie będą mamami i tatusiami i będą kupować mięso. Zazwyczaj moja mama kupuje spożywkę w osiedlowym sklepie, albo ja kupuję, ewentualnie kurczak czasem pochodzi z niewielkiej chodowli dziadków i mogę powiedzieć że jest różnica chodzi mi o jaja i mięso. Niestety w Polsce nie wiadomo z kąd pochodzi żywność trzebaby widzieć mięso przed zgonem żeby stwierdzić w jaki sposób zostało wychodowane. Myślę że największa siła w młodzieży bo to my będziemy za 10 lat rządzić światem i utrzymywać ręty naszych staruszków. Poza tym sam fakt że o tym z Tobą dyskutuję stwierdza fakt że taka stronka spełniła swoje zadanie, mianowicie zastanowienie się nad tematym.
Jedyne wyjście aby być pewnym tego co się je to wychodować to samemu. Dlaczego ? Mam kuzyna który pracuje w takiej małej firmie drobiu. Wszędzie jest tak samo co się nie sprzeda to poddaje się pewnym zabiegom i wtedy mamy swieże mieso a tak na prawdę to tygodniowe.
A czy ta animacja i info na stronie zawierają sprawdzone informacje ?
jakby nie było to są ogólniki ogólnie znane naszym czasom, myślę że kilka rzeczy jak to występonanie 1 korporacji było wukorzystane jako alegoria do Matrixa.
mam nadzieję, że nie uznacie mnie za forumowego nekromantę, znaczy za ożywiacza gnijących tematów :)
ja myślę, że to jest tak: bardziej humanitarne zabijanie kurczaków będzie się rozwijać powoli, bo oczywiście jak zawsze jest za mało pieniędzy na wszystko (w Polsce przynajmniej :) )
mięsożercy nawet po obejrzeniu setek filmów i tak pewnie zostaną mięsożercami, bo są do tego przyzwyczajeni
roślinożercy: gratuluję za silną wolę, ale tak się zastanawiam czy można zastąpić mięso? znaczy chodzi o wszelkie jakieś pierwastkowo-odżywcze wartości
ja jestem mięsożercą, bo po prostu nie ma to jak schabowy :)
aha, fast-foody też lubię bo mi to żarcie smakuje (szczególnie tłuste i maxi słone frytki z McDonalda i Twister z KFC, kebab też jest cool), a ponieważ jem tam raz na 2 miesiące i mam szybki metabolizm to się nie obawiam o moje zdrowie
i tyle
_________________ I love smell of napalm in the morning...
jaki koniec tematu! Jeszcze nie wszyscy się wypowiedzieli :) Ja osobiście uwielbiam mięso, jestem mięsożerna do bólu ale roślinki też często zajadam, tak żeby uzupełnic niedobory witamin itp. Co do fast-foodów to jadam bardzo rzadko, a z McDonld'sa lubię tylko wieśmaki i lody z polewa truskawkową (o tak... lody maja przepyszne, ciekawe jaki wzór chemiczny mają). Za to kawa tam jest paskudna (bleeee fuuuu) a herbata - średnia
_________________ :)
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 11 Luty 2006
Zapraszam również do dyskusji w temacie na temat skutków jakie mogą powodować fast foody i nie tylko pod kątem naszego zdrowia a nie aspektów związanych z mordowaniem słabszych gatunków NADWAGA
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 13 Czerwiec 2006
http://fakty.interia.pl/g...Id=262652&nxt=1 jeśli w kwesti kurczaczków to ten z prawej wydaje mi się całkiem apetyczny, a tak poważnie to szkoda że takich akcji nie robią w Krakowie, myślę żę mógłbym wejść do takiej klatki oczywiście jako jedyny facet, bo 2 facetów w ktakce to wydaje mi się niezdrowe.