Kupiłem od Woja bokkena z tsubą. Po wczorajszym treningu kenjutsu mam na nim kilkanaście malowniczych wgniecień. Są płytkie (widać je pod światło) a lakier w tych miejscach nie popryskał. Zobaczymy, jak będzie się sprawował dalej.
Jeżeli mówimy już o wgnieceniach to czy ktoś ma lub miał takiego bokkena na którym one nie powstawały? :) Z tych które mam w sklepie to na wszystkich powstają podobne
Ale ja przecież nie mam o nic pretensji: relacjonuję fakty Prawdę mówiąc to jestem trochę zdziwiony, że wgniecenia są tak płytkie: większość bokkenów w klubie wygląda na zrobione z dużo twardszego drewna. Nie przyglądałem się dokładnie, ale odgłos jest zupełnie inny niż mojego bokkena, bardziej głuchy, co wskazuje na twardsze drewno.
Natomiast bardzo podobał się oplot rękojeści
Ale ja przecież nie mam o nic pretensji: relacjonuję fakty Prawdę mówiąc to jestem trochę zdziwiony, że wgniecenia są tak płytkie: większość bokkenów w klubie wygląda na zrobione z dużo twardszego drewna: nie przyglądałem się dokładnie, ale odgłos jest zupełnie inny niż mojego bokkena.
Natomiast bardzo podobał się oplot rękojeści
Ale ja nie odebrałem tego jak pretensje :) Zastanawiam się tylko czy są takie bokkeny oprócz tych co ma romanz2. Te co kupiłes za 3parę zł wgniata sie tak samo a może i mniej od tych japońskich co mam po 150 z wytrzymałością powinno byc lepiej, ale to zależy od szczęścia bo tylko co do piątego się przykładam
Jestem zadowolony z mojego suburito po owinięciu taśmą wydaje się tym piątym :P zobaczymy czy wytrzyma tyle co bokken (też owinąłem go i trzyma mi się juz ładnych parę miesięcy ^^)
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Przegladnełem wszystkie posty, lecz nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi. Prosze, dajcie linka do kupienia bardzo wytrzymalego, w miarę taniego bokkena.