Wysłany: 23 Kwiecień 2005 Shuriken vs Boushuriken vs Cyklony
Shuriken- klasyczna gwiazdka, posiada ostrza typu kolcowatego- średnio 4. Czasem nawet 12. Ostatnimi czasy pojawiają się nawet takie, które po uderzeniu rażą gościa prądem ;]
Cyklon- Shuriken z ostrzami noża. Nie raz rozkładany.
Boushuriken- prosty kolec do rzucania- shuriken o 1 ostrzu
Macie jakieś doświadczenia z tymi brońmi? którą uznajecie za najlepsza??
Ja rzucam czasem shurikenami. boushurikenami rzucałem do drzewa i nigdy czysto się nie wbiło. Jeżelu kupię jakąś tarczę do rzucania albo będę rzucał do gładkiej nawierzchni może się nawet wbije. Za to ciekawi mnie , czy macie jakieś doświadczenia z cyklonami. Nie wiem czy warto coś takiego kupic czy nie.
Jakimi gwiazdkami (ile ramion) najlepiej Wam się rzuca? Ja miałem styczność tylko z 7 ramionami więc nie mam za bardzo z czym porównać Ale przyglądając się im na zdjęciach to wydaje mi się że czym mniej ramion tym chyba gorzej się wbijają?
Im mniej ramion tym więcej trzeba poświęcić czasu by się nauczyc dobrze wbijać. Tylko taka jest różnica między boshurikenami które maja mało ramion, a tymi które mają więcej ramion, że te co mają więcej wbijają się w drzewka łatwiej, ale niby za dużo nie zrobisz. Niemożliwym wręcz byłoby zrobienie komukolwiek czegokolwiek po rzucie w niego takich shurikenem. Po prostu nie wchodzi aż tak głębogo, jak ramie czteroramiennego boshurikena.
Oczywiście z mojego punktu widzenia lepiej rzucać wszystkim, bo kto wie czy gdzieś kiedyś i po coś, nie wpadnie mam shuriken w łapy na jakimś zlocie lub imprezie, to warto by zaprezentować cokolwiek nawet z taką choćby swastyczną gwiazdką, która nawet nei wiem jak się by mogła wbijać ;D