Poprzedni temat «» Następny temat
Shuriken vs Boushuriken vs Cyklony
Autor Wiadomość
romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 23 Kwiecień 2005   Shuriken vs Boushuriken vs Cyklony

Shuriken- klasyczna gwiazdka, posiada ostrza typu kolcowatego- średnio 4. Czasem nawet 12. Ostatnimi czasy pojawiają się nawet takie, które po uderzeniu rażą gościa prądem ;] hehe

Cyklon- Shuriken z ostrzami noża. Nie raz rozkładany.

Boushuriken- prosty kolec do rzucania- shuriken o 1 ostrzu

Macie jakieś doświadczenia z tymi brońmi? którą uznajecie za najlepsza??

Ja rzucam czasem shurikenami. boushurikenami rzucałem do drzewa i nigdy czysto się nie wbiło. Jeżelu kupię jakąś tarczę do rzucania albo będę rzucał do gładkiej nawierzchni może się nawet wbije. Za to ciekawi mnie , czy macie jakieś doświadczenia z cyklonami. Nie wiem czy warto coś takiego kupic czy nie.

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 30 Czerwiec 2005   

ciekawa kolekcja shurikenów

http://total.naruto.free.fr/ninja2/shuri-grand.jpg

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN
Wysłany: 18 Wrzesień 2006   

Jakimi gwiazdkami (ile ramion) najlepiej Wam się rzuca? Ja miałem styczność tylko z 7 ramionami więc nie mam za bardzo z czym porównać :( Ale przyglądając się im na zdjęciach to wydaje mi się że czym mniej ramion tym chyba gorzej się wbijają?

MMarciNN
[Usunięty]

Wysłany: 18 Wrzesień 2006   

Im mniej ramion tym więcej trzeba poświęcić czasu by się nauczyc dobrze wbijać. Tylko taka jest różnica między boshurikenami które maja mało ramion, a tymi które mają więcej ramion, że te co mają więcej wbijają się w drzewka łatwiej, ale niby za dużo nie zrobisz. Niemożliwym wręcz byłoby zrobienie komukolwiek czegokolwiek po rzucie w niego takich shurikenem. Po prostu nie wchodzi aż tak głębogo, jak ramie czteroramiennego boshurikena.

Oczywiście z mojego punktu widzenia lepiej rzucać wszystkim, bo kto wie czy gdzieś kiedyś i po coś, nie wpadnie mam shuriken w łapy na jakimś zlocie lub imprezie, to warto by zaprezentować cokolwiek nawet z taką choćby swastyczną gwiazdką, która nawet nei wiem jak się by mogła wbijać ;D

Odpowiedz do tematu