Poprzedni temat «» Następny temat
ALLEGRO I FISKUS!!!!
Autor Wiadomość
piotreksu 
Strażnik

Wysłany: 11 Marzec 2005   ALLEGRO I FISKUS!!!!

LUDZIE KUPCIE SOBIE DZISIEJSZA GAZETE WYBORCZA!!!!!!!DO OSOB HANDLUJACYCH NA ALLEGRO DORWAL SIE URZAD SKARBOWY!!!!! JESLI KTOS SPRZEDAJE CZESTO POWTARZAJACE SIE PRZEDMIOTY BEDZIE WEZWANY PRZEZ URZAD SKARBOWY!!! I TO NAWET ZA RZECZY SPRZEDANE W 2003r!!!!!!W NAJBLIZSZYM CZASIE WSZYSCY HANDLUJACY NA ALLEGRO BEDA SIE Z TEGO ROZLICZAC!!! CO O TYM SADZICIE ? BO DLA MNIE TO JUZ POPROSTU PRZESADA!!!

Oceansoul 
Posiada 2 dan

Wysłany: 11 Marzec 2005   

skurwysyny sie czepiaja wszystkiego...
znam problem od strony gospodarki morskiej gdzie marynarze pracuja pod zagranicznymi banderami a skarbowka nasza od dawna probuje na nich polowac

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

Potrzebują pieniędzy na urzędników, sejm i senat i prezydenta. A najłatwiej zabrać, oczywiście, zwykłym ludziom :evil:

----------------
ukłony tylko dla porządnych ludzi (z wyłączeniem wyżej wymienionych)
XFactor

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

Kazdy od sprzedazy placi 2 % + cos tam w zaleznosci od kwoty allegro, wiec to allegro powinno placic fiskusowi a nie uzytkownicy takie jest moje zdanie.

Albo inna kwesttia rozwiazania problemu to kazdy kto zakalda konto na allegro odprowadza podatek do fiskusa od tego co sprzeda ( oczywiscie poprzez allegro ) JEzeli dochody przekraczja ci np 1000 zl to musisz zalozyc firme bo wiadomo ze przy nizszych dopchodach nie ma na to szanas aby ja utrzymac :(

Sam fakt sciagania tego podatku po tym jak fiskus sie obudzil po kilku latach istnienia allegro jest beznadziejny.
Kto jest za to odpowiedzialny ? ministerstwo i reszta zbieraniny ktorzy udaja ze wiedza o czym mowia.

w jakim kraju jestesmy ?

Oceansoul 
Posiada 2 dan

heh i co oddawac 19%+22% kazdej transakcji krajowi? :evil:

wojownik 
Szefu

no niby fakt ale zobacz teraz co bedzie z tymi milionerami co maja po kilkanascie tysiecy miesiecznie ? a tak na biezaco bo swoje odprowadzali i bylo by ok ...

angelus88
[Usunięty]

no to będzie jazda :evil: dość że muszę płacić 4% prowizji + koszty wystawienia aukcji (których nie da się odzyskać) to jeszcze może 22% będziemy płacić, super, OSZUŚCI ZŁODZIEJE KOMUNIŚCI , po*&%$#@# ich wszystkich, najlepszy sposób na złodziejstwo to zostać politykiem :evil: :evil: :!: nie kupiłem gazetki, możesz napisać coś więcej ??
już mam http://gospodarka.gazeta....12,2595615.html skrócona wersja

Oceansoul 
Posiada 2 dan

Wysłany: 12 Marzec 2005   

dobic cie? oprocz wspomnianych kosztow (4% prowizji + koszty wystawienia aukcji (których nie da się odzyskać) + 22% VAT (value added tax - podatek od uslug), przy okreslonych obrotach bedziesz musial zalozyc dzialalnosc gospodarcza a to oznacza wizyty w:
-urzedzie miasta
-urzedzie pracy
-urzedzie statystycznym
-urzedzie skarbowym
-ZUSie
-kilka razy na poczcie

a jak juz bedziesz mial firme to sie przypierdola z kazdej strony, placisz 800 na ZUS miesiecznie, do VATu i tych 4% jeszcze 19% podatku dochodowego ( a jak :D )

a jak bedziesz chcial zatrudnic pracownikow....heh ;)

wojownik 
Szefu

cos za cos ....

alby liczymy zyski albo nie liczymy nic, w kazdym kraju okradaja wiec u nas tez :(

a przecztajcie uwaznie te artykuly bo co niekotorza zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy zlotych na allegro, wiec to moze tylko kwestia trafnosci towaru i inters sam sie bedzie krecil ?

angelus88
[Usunięty]

dobra, trzeba będzie poczekać z działąlnością gospodarczą, ale myślę że obroty poniżej 1000 zł rocznie nie będą brane pod uwagę, a już myślałem żeby się poważne wziąć za ten biznes w przyszłym roku, pozostaje jedynie szara strefa, oto schemat działania naszych polityków zamiast rozwijać handel w sieci oni go dobijają, a to przecież okazja dla osób które nie mogą znaleźć pracy a mają jaki kolwiek zmysł przedsiębiorczości i dobry pomysł, i dziwią się że ludzie wyjeżdżają z kraju za chlebem. :evil:

wojownik 
Szefu

Cytat:
a to przecież okazja dla osób które nie mogą znaleźć pracy a mają jaki kolwiek zmysł przedsiębiorczości i dobry pomysł, i dziwią się że ludzie wyjeżdżają z kraju za chlebem

ty ma szsposb na zarabianie to oni chce tez miec wiec musisz sie znimi podzileic - w tym cala filozofia

angelus88
[Usunięty]

jeszcze żaden polityk się ze mną niczym nie podzielił :mrgreen: ale zbaczamy z tematu, polityka jest pasjonująca jak MA, tylko nie ma reguł

wojownik 
Szefu

Wysłany: 5 Kwiecień 2005   

slyszeliscie o jakichs ciekawych faktach zwiazanych z kontrola fiskusa na allegro ?

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 22 Kwiecień 2005   

może coś nie zabardzo związane z Allegro ale też z handlem w sieci na polskim rynku pojawił się nowy serwis aukcyjny światowego potentata www.ebay.pl Ciekaw jestem co o tym myślicie, brak uwierzytelnienia chyba spowoduje dużo przekrętów. Poza tym jak na mój gust Allegro jest bardziej dopracowane, przynajmniej na razie i pewniejsze, Płatności Allegro, Erscow itd

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 22 Kwiecień 2005   

Szefu już tam działa - www_wojownik_com :mrgreen:

Odpowiedz do tematu