LUDZIE KUPCIE SOBIE DZISIEJSZA GAZETE WYBORCZA!!!!!!!DO OSOB HANDLUJACYCH NA ALLEGRO DORWAL SIE URZAD SKARBOWY!!!!! JESLI KTOS SPRZEDAJE CZESTO POWTARZAJACE SIE PRZEDMIOTY BEDZIE WEZWANY PRZEZ URZAD SKARBOWY!!! I TO NAWET ZA RZECZY SPRZEDANE W 2003r!!!!!!W NAJBLIZSZYM CZASIE WSZYSCY HANDLUJACY NA ALLEGRO BEDA SIE Z TEGO ROZLICZAC!!! CO O TYM SADZICIE ? BO DLA MNIE TO JUZ POPROSTU PRZESADA!!!
skurwysyny sie czepiaja wszystkiego...
znam problem od strony gospodarki morskiej gdzie marynarze pracuja pod zagranicznymi banderami a skarbowka nasza od dawna probuje na nich polowac
_________________ The Way of Harmony of the Spirit
Kazdy od sprzedazy placi 2 % + cos tam w zaleznosci od kwoty allegro, wiec to allegro powinno placic fiskusowi a nie uzytkownicy takie jest moje zdanie.
Albo inna kwesttia rozwiazania problemu to kazdy kto zakalda konto na allegro odprowadza podatek do fiskusa od tego co sprzeda ( oczywiscie poprzez allegro ) JEzeli dochody przekraczja ci np 1000 zl to musisz zalozyc firme bo wiadomo ze przy nizszych dopchodach nie ma na to szanas aby ja utrzymac
Sam fakt sciagania tego podatku po tym jak fiskus sie obudzil po kilku latach istnienia allegro jest beznadziejny.
Kto jest za to odpowiedzialny ? ministerstwo i reszta zbieraniny ktorzy udaja ze wiedza o czym mowia.
no niby fakt ale zobacz teraz co bedzie z tymi milionerami co maja po kilkanascie tysiecy miesiecznie ? a tak na biezaco bo swoje odprowadzali i bylo by ok ...
no to będzie jazda :evil: dość że muszę płacić 4% prowizji + koszty wystawienia aukcji (których nie da się odzyskać) to jeszcze może 22% będziemy płacić, super, OSZUŚCI ZŁODZIEJE KOMUNIŚCI , po*&%$#@# ich wszystkich, najlepszy sposób na złodziejstwo to zostać politykiem :evil: :evil: nie kupiłem gazetki, możesz napisać coś więcej ??
już mam http://gospodarka.gazeta....12,2595615.html skrócona wersja
dobic cie? oprocz wspomnianych kosztow (4% prowizji + koszty wystawienia aukcji (których nie da się odzyskać) + 22% VAT (value added tax - podatek od uslug), przy okreslonych obrotach bedziesz musial zalozyc dzialalnosc gospodarcza a to oznacza wizyty w:
-urzedzie miasta
-urzedzie pracy
-urzedzie statystycznym
-urzedzie skarbowym
-ZUSie
-kilka razy na poczcie
a jak juz bedziesz mial firme to sie przypierdola z kazdej strony, placisz 800 na ZUS miesiecznie, do VATu i tych 4% jeszcze 19% podatku dochodowego ( a jak )
a jak bedziesz chcial zatrudnic pracownikow....heh ;)
_________________ The Way of Harmony of the Spirit
alby liczymy zyski albo nie liczymy nic, w kazdym kraju okradaja wiec u nas tez
a przecztajcie uwaznie te artykuly bo co niekotorza zarabiaja po kilkadziesiat tysiecy zlotych na allegro, wiec to moze tylko kwestia trafnosci towaru i inters sam sie bedzie krecil ?
dobra, trzeba będzie poczekać z działąlnością gospodarczą, ale myślę że obroty poniżej 1000 zł rocznie nie będą brane pod uwagę, a już myślałem żeby się poważne wziąć za ten biznes w przyszłym roku, pozostaje jedynie szara strefa, oto schemat działania naszych polityków zamiast rozwijać handel w sieci oni go dobijają, a to przecież okazja dla osób które nie mogą znaleźć pracy a mają jaki kolwiek zmysł przedsiębiorczości i dobry pomysł, i dziwią się że ludzie wyjeżdżają z kraju za chlebem. :evil:
a to przecież okazja dla osób które nie mogą znaleźć pracy a mają jaki kolwiek zmysł przedsiębiorczości i dobry pomysł, i dziwią się że ludzie wyjeżdżają z kraju za chlebem
ty ma szsposb na zarabianie to oni chce tez miec wiec musisz sie znimi podzileic - w tym cala filozofia
może coś nie zabardzo związane z Allegro ale też z handlem w sieci na polskim rynku pojawił się nowy serwis aukcyjny światowego potentata www.ebay.pl Ciekaw jestem co o tym myślicie, brak uwierzytelnienia chyba spowoduje dużo przekrętów. Poza tym jak na mój gust Allegro jest bardziej dopracowane, przynajmniej na razie i pewniejsze, Płatności Allegro, Erscow itd