Parkour, free run jak chcecie. Ja zacząłem jakieś 3 miesiące temu biegać (narazie po ziemi) jakiś tydzień temu wziąłem się za barierki a w niedzielę z kumplem skakaliśmy po jakiejś betonowej balustradzie przy szkole, zaj..... sprawa. Kto jeszcze "biega"
ano "biegam" ^^ albo "skacze" albo "latam" zajeodlot sprawa ^^ czynnego biegania to mam za soba okolo półtora miesiaca do dwóch (w wakacje byla przerwa bo nie bylo z kim:P)
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Parkour, free run jak chcecie. Ja zacząłem jakieś 3 miesiące temu biegać (narazie po ziemi) jakiś tydzień temu wziąłem się za barierki a w niedzielę z kumplem skakaliśmy po jakiejś betonowej balustradzie przy szkole, zaj..... sprawa. Kto jeszcze "biega"
Gdyby mi zdrowie pozwalało, to z przyjemnością bym poćwiczył. Może za jakiś czas.
A widziesz Szefu . Parkour to takie biedanie z pokonywaniem przeszkód za pomocą gimnastycznych ewolucji, (były o tym filmy np Yamakasi, elementy PK - 13 dzielnica). Do tego biegania wykorzystuje się wszystko co stoi Ci na drodze Specjalnie tak sformułowałem temat żeby się przekonać kto cokolwiek o tym wie.
_________________ "Jedna rzecz jest tak pewna jak zgon,
My zmienimy się i rzeczy nam drogie zbledną,
Tak jak już zbladły nie raz,
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."
Biegam od 3 miechów ponad i szukam ludu do treningów :] Jak ktoś z Lubonia lub okolic to zapraszam :) Umiem: One hand valuet, Two hand valuet, Monkey valuet, King Kong valuet, Revers valuet, Turn valuet, pop valuet, balans, gate valuet ( panterka ) , monkey plant, kash valuet ( nie zbyt dobrze ale jest ;) ) , i coś napewno jeszcze umiem :P Może być wiara z poznania byle by ktoś chciał trenować :) bo mało ludu jest tu u nas i mamy zamiar wyruszyć na Poznań :] gg.1753563 tlen. gerald1990@o2.pl
W tym "bieganiu" troszke wku... jest że czasem takie szczyle skaczą ci przez auto...nie wiem jak u was jest (mam nadzieje że nie skaczecie przez cudze samochody) ale jak dorwe tych szczyli to
A tak to nawet ciekawie sie patrzy jak kumple spadają na cztery litery:)
Ryuzoku [Usunięty]
Wysłany: 8 Wrzesień 2005
PK jest fajne, ale jak sie ma gdzie i jak to uprawiac, bo moja okolica naprzyklad kiepsko sie nadaje i dlatego nei cwicze, tak to moze bym sprobowal...
a co do skakania przez samochody to z tego co sie orientuje to ma z tym niewiele wspolnego, a zeby sobie z tym poradzic...jak po masce skacza to w szczeline miedzy maska a karoseria powkladaj male gwozdzie, jak tak po nich przejedzie to odrazu bedzie spokoj....
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 8 Wrzesień 2005
Ryuzoku napisał/a:
jak po masce skacza to w szczeline miedzy maska a karoseria powkladaj male gwozdzie, jak tak po nich przejedzie to odrazu bedzie spokoj....
W życiu nie słyszałem czegoś tak głupiego, to powinno być w dziale fun, to jest MÓJ post i wszystkie posty niezwiązane z tematem będę kasował i koniec, pobawimy się w Boga Taka rada jak coś ktoś nie wie to niech nie pisze głupot bo też pokasuję, to nie odnośnie przedmówców tylko ogólnie mówię.
rolland [Usunięty]
Wysłany: 9 Wrzesień 2005
Ja zaczalem mniej wiecej 2 tygodnie temu :P fajna zabawa, prawda ale zmudna strasznie.
Fajnie sie cwiczy na sali "na sucho". Jest nas paru i każdy czegoś mnie nauczy w końcu. Zajefajna sprawa