Poprzedni temat «» Następny temat
PK

Co to Parkour
Taki park kur
11%
 11%  [ 2 ]
Jakieś dobre żarcie
0%
 0%  [ 0 ]
lecz się człowieku !!!!!
16%
 16%  [ 3 ]
takie inne bieganie ;)
72%
 72%  [ 13 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 5 Wrzesień 2005   PK

Parkour, free run jak chcecie. Ja zacząłem jakieś 3 miesiące temu biegać (narazie po ziemi) jakiś tydzień temu wziąłem się za barierki a w niedzielę z kumplem skakaliśmy po jakiejś betonowej balustradzie przy szkole, zaj..... sprawa. Kto jeszcze "biega" :?:

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate
Wysłany: 5 Wrzesień 2005   

ano "biegam" ^^ albo "skacze" albo "latam" :D zajeodlot sprawa ^^ czynnego biegania to mam za soba okolo półtora miesiaca do dwóch (w wakacje byla przerwa bo nie bylo z kim:P)
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."

szwagier 
Posiada 4 dan

Wysłany: 5 Wrzesień 2005   

jesli biegam to tylko po stadionie, i to póznym wieczorem :D

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 7 Wrzesień 2005   Re: PK

angelus88 napisał/a:
Parkour, free run jak chcecie. Ja zacząłem jakieś 3 miesiące temu biegać (narazie po ziemi) jakiś tydzień temu wziąłem się za barierki a w niedzielę z kumplem skakaliśmy po jakiejś betonowej balustradzie przy szkole, zaj..... sprawa. Kto jeszcze "biega" :?:
Gdyby mi zdrowie pozwalało, to z przyjemnością bym poćwiczył. Może za jakiś czas.

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 7 Wrzesień 2005   

Czy to chodzi o jakieś "biegi z przeszkodami" typu ławki, murki itd? :wink: Ja tego nie praktykuję.

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

kuchnia o co chodzi w tym temacie :roll:

angelus88
[Usunięty]

wojownik napisał/a:
kuchnia o co chodzi w tym temacie :roll:
A widziesz Szefu :mrgreen: . Parkour to takie biedanie z pokonywaniem przeszkód za pomocą gimnastycznych ewolucji, (były o tym filmy np Yamakasi, elementy PK - 13 dzielnica). Do tego biegania wykorzystuje się wszystko co stoi Ci na drodze :wink: Specjalnie tak sformułowałem temat żeby się przekonać kto cokolwiek o tym wie.

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

angelus88 napisał/a:
A widziesz Szefu :mrgreen: . Parkour to takie biedanie..... ciach...
Kuchania i dalej nie wiem bo namiesząłes raz piszesz parkour a drugi raz biedanie :mrgreen: Ja zostaje przy :piwo

angelus88
[Usunięty]

Wysłany: 8 Wrzesień 2005   

http://www.ck3run.9g.pl/ck3run/
poszukaj w sieci Le Parkour

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate

www.parkour.com
www.urbanfreeflow.com i tam w "FRPK Fundamentals" sa opisy trikow ze zdjęciami ^^
Znikną tak jak piana na wodzie,
Jak na brzegu piach."

Draco 
Posiada 1 dan

Biegam od 3 miechów ponad i szukam ludu do treningów :] Jak ktoś z Lubonia lub okolic to zapraszam :) Umiem: One hand valuet, Two hand valuet, Monkey valuet, King Kong valuet, Revers valuet, Turn valuet, pop valuet, balans, gate valuet ( panterka ) , monkey plant, kash valuet ( nie zbyt dobrze ale jest ;) ) , i coś napewno jeszcze umiem :P Może być wiara z poznania byle by ktoś chciał trenować :) bo mało ludu jest tu u nas i mamy zamiar wyruszyć na Poznań :] :n1 :kij :z :n :t gg.1753563 tlen. gerald1990@o2.pl

Bonhart 
Posiada 1 dan

W tym "bieganiu" troszke wku... jest że czasem takie szczyle skaczą ci przez auto...nie wiem jak u was jest (mam nadzieje że nie skaczecie przez cudze samochody) ale jak dorwe tych szczyli to :fight: :fight: :gans:

A tak to nawet ciekawie sie patrzy jak kumple spadają na cztery litery:)

Ryuzoku
[Usunięty]

PK jest fajne, ale jak sie ma gdzie i jak to uprawiac, bo moja okolica naprzyklad kiepsko sie nadaje i dlatego nei cwicze, tak to moze bym sprobowal...
a co do skakania przez samochody to z tego co sie orientuje to ma z tym niewiele wspolnego, a zeby sobie z tym poradzic...jak po masce skacza to w szczeline miedzy maska a karoseria powkladaj male gwozdzie, jak tak po nich przejedzie to odrazu bedzie spokoj....

angelus88
[Usunięty]

Ryuzoku napisał/a:
jak po masce skacza to w szczeline miedzy maska a karoseria powkladaj male gwozdzie, jak tak po nich przejedzie to odrazu bedzie spokoj....
W życiu nie słyszałem czegoś tak głupiego, to powinno być w dziale fun, to jest MÓJ post i wszystkie posty niezwiązane z tematem będę kasował i koniec, pobawimy się w Boga :twisted: :twisted: :twisted: Taka rada jak coś ktoś nie wie to niech nie pisze głupot bo też pokasuję, to nie odnośnie przedmówców tylko ogólnie mówię.

rolland
[Usunięty]

Wysłany: 9 Wrzesień 2005   

Ja zaczalem mniej wiecej 2 tygodnie temu :P fajna zabawa, prawda ale zmudna strasznie.
Fajnie sie cwiczy na sali "na sucho". Jest nas paru i każdy czegoś mnie nauczy w końcu. Zajefajna sprawa 8)

Odpowiedz do tematu