Cześć czy może wie ktos jak wygladaja treningi Ninjutsu ja juz 1 rok chodze na mma i doszlem do wniosku ze chcialbym trenowac nie tylko swoje cialo jako bron to skrzywdzenia innych ale takze rownowagi ciala poslugiwania sie bronia i poruszania sie w stylu ninja. Wie ktos jak mozna cwiczyc chodzenie jak ninja albo inne ich techniki np jakies ciosy albo choc ma ktos jakas filozofie ninja. Che sie zapisac na Ninjutsu ale nie mam gdzie szukam caly czas na internecie ale w poznaniu nic nie moge znalezc. Prosze o pomoc z gory dzieki.
Trenuję: MMA i Kick Boxing
Wysłany: 2 Sierpień 2011
A te tai jutsu jest zwiazane choc troche z ninjutsu bo nie jestem w temacie obeznany a macie jakies cwiczenie na chodzenie jak ninja bo to chyba podstawowe kroki co ?
[ Dodano: 5 Sierpień 2011, 11:08 ]
aniol a opowiedz mi coś wiecej o tej sekcji albo moze ktos wie cos o niej niech napisze chcialbym sie zapisac ale nic o tym niewiem prosze pomocy.
A te tai jutsu jest zwiazane choc troche z ninjutsu bo nie jestem w temacie obeznany a macie jakies cwiczenie na chodzenie jak ninja bo to chyba podstawowe kroki co ?
no to od poczatku - tai jutsu to "nazwa worek" i u nas w kraju co najmniej trzy rozne sztuki walki sie pod nia kryja
a) jest uzywana wymiennie z jiujitsu
b) jest to osobny styl walki w sumie bardzo podobny do w/w jj
c) jest to jeden z elementow ninjitsu - sekcja poznanska wlasnie uzywa tej nazwy w tym kontekscie
co do chodzenia jak ninja - nie wiem czy dobrze rozumiem o co pytasz, ale:
kazdy styl walki ma swoje charakterystyczne sposoby poruszania - ninjitsu tez - i w zasadzie min od tego sie zaczyna
wiec chyba znajdziesz to czego szukasz
a najlepiej to rusz sie na treningi, pierwsze zajecia sa zazwyczaj za darmo, wiec nic nie tracisz, spodoba ci sie to zostaniesz
_________________ spieszmy kochać ministrów - tak szybko odchodzą
Ostatnio zmieniony przez wojownik 14 Sierpień 2011, w całości zmieniany 1 raz