Poprzedni temat «» Następny temat
Sztuki walki dla kobiet
Autor Wiadomość
maddie 
Posiada 1 dan

Trenuję: brak
Wysłany: 7 Październik 2012   Sztuki walki dla kobiet

Witam wszystkich,
od pewnego czasu ubolewam nad brakiem kondycji i coraz bardziej ogarniającym mnie lenistwem, więc pomyślałam o sporcie. Wszelkie fitnessy, aerobiki i inne ćwiczenia są nudne i bezcelowe, dlatego chciałabym zacząć trenować jakąś sztukę walki. Nie chcę uczyć się jak zrobić komuś krzywdę, popularna krav maga jest raczej nie dla mnie, więc pojawia się pytanie: co wybrać, co będzie dla mnie odpowiednie?
Miło by było dostać namiary na szkołę w Krakowie w przystępnych cenach, jednak każda wskazówka co do stylu dla mnie byłaby przydatna. Fajnie by było też wiedzieć, czego mam unikać.

kriker000 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 18 Październik 2012   

Witam
Z tego co się orientuję to w Krakowie jest bardzo dobra szkoła WING CHUN http://wingchunkungfu.pl/
Styl stworzony przez kobietę, więc pewnie najbardziej cię zainteresuje - nastawiony głównie na obronę i atak rękami.
Ale jeśli nie ćwiczyłaś wcześniej to na początku proponuje się trochę samemu zmobilizować do jakiś brzuszków w domu, jazdy na rowerze lub biegania (ale obecnie to już po sezonie jest niestety). Ewentualnie zerknij na filmiki z tego tematu: http://www.wojownik.com/viewtopic.php?t=1321
Ostatnio zmieniony przez wojownik 11 Kwiecień 2014, w całości zmieniany 1 raz  

Pavlosport_pl 
Posiada 1 dan

Trenuję: boks
Wysłany: 23 Listopad 2012   

Tak szczerze mówiąc to każdy SW będzie dla Ciebie dobry,gdyż wszystko wymaga wysiłku,motywacji,treningu oraz zaangażowania. OD siebie polecam także basen- na poprawę kondycji zdecydowanie najlepszy.

Odpowiedz do tematu