Trenuję: BRAk
Wysłany: 1 Grudzień 2013 Witam jestem nowicjuszem i prosze o pomoc
Witam.
Mysle ze tu mg otrzymac pomoc. Otoz jestem w ostatniej klasie liceum profilowanego mundurowego. Od 6 sierpnia naleze do jednostki strzeckiej ktora miesci sie we Wloclawku. W przyszlosci zamierzam zostac antyterrorysta lub zostac zolnierzem ale nie wiem czy mnie przyjma bez prawa jazdy i matury. Kiedys trenowalem mieszane sztuki walki. Bardziej kickboxing przez miesiac ale przerwalem trening z powodow prywatnych. Nie stac mnie na kursy sztuk walki nawet na wyjazdy na zajecia strzeleckie mam malo kasy. Na 3 wyjazdy mi tylko starcza. Co gorsza w mojej szkole mam problem z jednym kolesiem i jak ma mi zrobic krzywde to chce byc na to przygotowany i zrobic mu jeszcze wieksza ode mnie. Bardziej chodzi mi o polaczenie samoobrony z krav maga i jujitsu. Mam takie pytania:
1. Jakie polecacie cwiczenia wytrzymalosciowo silowe (silownie mam dostepna dwa razy w tygodniu)
2. Mam pare e bookow i ksiazke o jujitsu i czy mozna sie z nich nauczyc bez partnera ?
Proponuje abyś przejrzał szereg wątków tym dziale i znajdziesz odpowiedzi. Poza tym podaj ile ważysz oraz ile masz wzrostu,a do wojska czy też szkoły oficerskiej bez matury sie nie dostaniesz.
Z treningami jest tak: Katuj to, co najgorzej Ci idzie, a potem ręce. Nie ucz się z książek, booków, kaset, bo się oszukasz bardziej niż myślisz. Lepiej postaw na intuicję.