Trenuję: brak
Wysłany: 17 Wrzesień 2014 Długa droga i ciężki wybór
Witam wszystkich
Mam 28 lat i cierpie na nerwice lękową dodatkowo przy wzroście 182 waże 115kg,zamierzam małymi krokami walczyć z jednym i drugim problemem.
Chciałem zawsze poćwiczyć coś (sztuka walki) co pozwoli mi na więcej pracy nogami i różnego rodzaju ewolucje ( czyli kopnięcia z obrotem czy salta w których ciało obraca sie jak szalone i efektownie to wygląda.
Nie myśle o tym by wykorzystywać to przeciw innym tylko tak jak wspomnialem wczesniej,zawsze mi sie marzyło takie coś
Co ćwiczyć najlepiej wykluczając capoeire ?
PS:wage zamierzam zbić do 90-95kg. Nie wylewa sie ze mnie przy takiej wadze tłuszcz bo jestem jak to sie mówi zbity
Niestety takie efekty jakie opisujesz są w sztukach walki raczej picem niż walką. Możesz spróbować akrobatyki, ale chyba masa Ci nie pozwoli, choć widziałem ludzi Twoich rozmiarów robiących salta. Duża ilość kopnięć jest w Taekwondo. Powodzenia
Masa jak najbardziej może być Twoim sprzymierzeńcem jeżeli wybierzesz odpowiedni dla siebie SW,a w przypadku wagi około 100kg i ukształtowanych mięśni,siły po przez treningi na siłowni,polecam spróbować się w boksie.