Poprzedni temat «» Następny temat
wymiary sai
Autor Wiadomość
jacek1987-1987 
Posiada 1 dan

Wysłany: 12 Wrzesień 2005   wymiary sai

witam mam problem wygląda on tak chce sobie zrobić sai i szukałem wymiarów noi znalazłem ale tylko długość całkowitą i długość rączkia a nigdzie nie moge znaleź wumiarów tych rogów że tak to nazwe. jeśli ktoś ma sai to prosił bym abypodał mi wymiary jednej takiej połówki rogu

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 12 Wrzesień 2005   

To wszystko zależy od preferancji. Są sai o długości 36 cm a są sai o długości 58. to samo dotyczy rączek. Na oko rączka to 5 cm odstających od pręta (na 6 zaczyna się zagięcie) i jakieś 7-9 wzdłuż prętu (mam jeszcze jedno zagięcie więc wiesz trudno mi to wyliczyć). Długość liczona od środka prętu. Noi to wszystko zależy od rozmiarów sai... w mniejszym uszy też będą mniejsze.

Przy okazji- jezeli uda ci się wykonać sai, to chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje taka broń wykonana przez ciebie (najlepiej poparta fotografią :> ), z jakiego materiału ją wykonujesz i czy byłbyś w stanie stworzyć manji sai ?? (sai o dwch kolcach i powyginanycjh w różne strony uchach)

jacek1987-1987 
Posiada 1 dan

jeżeli uda mi się zrobić to napewno otym napisze na forum wojownik i jak mi się uada to też zamieszcze foto mam zamiar użyć do wykonania drutu zbrojeniowego lub pręta okrągłego ale to jeszcze zobacze jak coś to dam znać

romanz2 
Posiada 4 dan

Czekam niecierpliwie.

romanz2 
Posiada 4 dan

Wysłany: 25 Wrzesień 2005   

Noi....

Odpowiedz do tematu