Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepsze bokkeny, które?
Autor Wiadomość
Freemen 
Posiada 1 dan

Wysłany: 21 Czerwiec 2005   Najlepsze bokkeny, które?

Witam. Jaki bokken polecicie, jak naprawdę dobry, wytrzymały, poprostu jakościowo bardzo dobry w treningu i samoobronie?

romanz2 
Posiada 4 dan

Trenuję: br
Wysłany: 21 Czerwiec 2005   

Bokken do samoobrony? Żartujesz sobie??

http://www.goods.pl/index...&prodTypeID=681 ten bokken powinien cię usatysfakcjonować.

Freemen 
Posiada 1 dan

A co nie nadają się do samoobrony?

Xaero 
Posiada 4 dan

Trenuję: sztuki walki

Najlepsze są wojownika :D

PS: Po jaką hole.. kupować bokken za 1500zł :!: Bo ma rekomendacje twojej szkoły romanz??

romanz2 
Posiada 4 dan

To był dowcip ;] Ale to jest najgroższy bokken na rynku, więc w teorii jest najlepszy :)

Widzę, że wszyscy się na moją szkołę uwzięli ?? ;p

No wiesz, to trochę bezsensowne używać bokkenu do obrony. Kub sobie lepiej baton ,yaware, nun, tonfe... ale nie bokken

Xaero 
Posiada 4 dan

romanz2 napisał/a:
Widzę, że wszyscy się na moją szkołę uwzięli ?? ;p
Tak wyszło :roll:

Freemen 
Posiada 1 dan

nadal nie rozuemim, dlaczego bokken nie nadaje się do samoobrony? Przeciez się na im po to ćwiczy, żeby do czegoś to wykorzystać...

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan

Freemen napisał/a:
nadal nie rozuemim, dlaczego bokken nie nadaje się do samoobrony? Przeciez się na im po to ćwiczy, żeby do czegoś to wykorzystać...
Po to się nim ćwiczy, żeby się kataną nie pociąć. Poza tym nie każdego stać na takie cacko.

romanz2 
Posiada 4 dan

No a poza tym nie będziesz się napieprzał katanami? Nie dość, że miecz byłby szybko wyszczerbiony, to ty mógłbyś zakończyć swoją karierę na 1 treningu.... bo np. straciłeś palec (nawet nie ostre iaito jest w stanie odciąć- własciwie odrąbać człowiekowi palec)

Freemen 
Posiada 1 dan

Wy mnie chyba nie rozymiecie...mi nie chodzi o treningi, tylko jak już umiesz dośc sporo, to czemu nie powinno używać się bokkena jak ci koklesie w nocy napadną.... ? Przecież technicznie jak uderzysz takim bokkenem gościowi w głowe to zwali się z nóg... i jeszcze reszte trzymasz na odłegłość metra od siebie...
JA nie mówie o treningu, bo to owszem, ze bokkena bezpieczniej używać, ale na ulicy, w ciemnych zaułkach.... po to uczysz się włądaniem katanazeby choćby drewnem się obronić....

romanz2 
Posiada 4 dan

Battodo, Kendo, Iaido... nie są sztukami samoobrony! To sztuka dla sztuki... Idź lepiej na kobudo nauczyć się walczyć wiosłem ;p Bokken jest nie poręczy, duży, może zostąć wzięty za "niebespieczną imitacje kija bejzbolowego" ! = przesrane

Kup lepiej shinken sobie.

Noi pewne techniki wykonywane drewnianym mieczem nie będą miały rzadnego efektu...

Muszę stwierdzić, że wiem co do znaczy dostać bokkenem. Sensei dał mi 2 razy po łapach, sempai zaatakował mnie tak, że dostałem mocno w bark... dostałem też w dłonie, łokieć... a nawet głowę. Ale tym się nie obronisz....

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

Freemen napisał/a:
Wy mnie chyba nie rozymiecie...mi nie chodzi o treningi, tylko jak już umiesz dośc sporo, to czemu nie powinno używać się bokkena jak ci koklesie w nocy napadną.... ? Przecież technicznie jak uderzysz takim bokkenem gościowi w głowe to zwali się z nóg... i jeszcze reszte trzymasz na odłegłość metra od siebie...
JA nie mówie o treningu, bo to owszem, ze bokkena bezpieczniej używać, ale na ulicy, w ciemnych zaułkach.... po to uczysz się włądaniem katanazeby choćby drewnem się obronić....

i co masz zamair chodzi po ulicach z bokenem ? od razu sie ktos do Ciebie przypie... i masz gotowe ze dostaniesz wpier... bo bedziesz szedla sam a ich 10 i boken nic CI nie da. Skoro chlopaki mowia ze trzeba kilak alt by go opanowac to tak jest i lepiej pomyslec o czyms bardziej podrecznym: pałka, nun itp... to mzoesz miec w plecaku i uzyc kiedy trzeba.

romanz2 
Posiada 4 dan

E tam, podstawy można poznać w 3 miesiące... ale bokkenem cudów nie zdziałasz.

Freemen 
Posiada 1 dan

Eh, to znaczy, ze sztuki walki sobie odpuszcze.... kupie sobie gazówke i zaczne grać w noge.... no to po co uczyć się walki kataną... co to daje w praktyce?, czy to wógle coś daje w praktyce ?

Xaero 
Posiada 4 dan

Freemen napisał/a:
Eh, to znaczy, ze sztuki walki sobie odpuszcze.... kupie sobie gazówke i zaczne grać w noge.... no to po co uczyć się walki kataną... co to daje w praktyce?, czy to wógle coś daje w praktyce ?
To nie jest sztuka która ma cie nauczyć samoobrony zrozum romanz napisał sztuka dla sztuki. To raczej uprawia się z ciekawości i pasji. KPW??

Odpowiedz do tematu