Poprzedni temat «» Następny temat
Półdystans
Autor Wiadomość
Agnieszka956 
Posiada 1 dan

Trenuję: kyokushin budokai
Wysłany: 4 Listopad 2013   Półdystans

Mam problem, podczas walki muszę utrzymywać dystans i staram się to robić, tylko, gdy przeciwnik schodzi do półdystansu i mnie cały czas nawala to nie wiem co zrobić, stoję i staram się bronić twarz, może ktoś mi poradzi i powie jak wyjść z tego? Będę niezmiernie wdzięczna.

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 20 Listopad 2013   

A jaka to sztuka walki? Piszesz za mało szczegółów,myślę że tutaj warto byłoby po prostu zapytać trenera jak to widzi oraz nad czym masz popracować.

Fraggles 
Posiada 2 dan

Trenuję: Shaolin Kempo
Wysłany: 20 Listopad 2013   

W karate do zwiększania dystansu od zawsze stosuje się may geri, a jeśli jest blisko, to hiza geri (kolano), lub low kick (przepraszam, jeśli jest tu źle gramatyka). Niezły jest też tzw. "stoper", czyli szybkie, bezbiodrowe kopnięcie may geri na brzuch w momencie ataku przeciwnika. odpychania ciosami rąk u Ciebie nie polecam, gdyż jako dziewczyna masz słabsze ciosy i mniejszą masę, co cię zmęczy, a może nie zadziałać.

Fightline 
Posiada 1 dan

Trenuję: Karate
Wysłany: 17 Styczeń 2014   

No Przedmówca generalnie ma rację,tym bardziej że siłe ciosu tak czy inaczej będziesz miała zdecydowanie niższą niż w przypadku mężczyzny,to ma tutaj znaczenie.

kkiken21
[Usunięty]

Wysłany: 15 Kwiecień 2014   

popieram wszystkie wypowiedzi

niedozwolonanazwa 
Posiada 1 dan

Trenuję: MT
Wysłany: 13 Listopad 2014   

A czy trener lub instruktor nie mógłby na żywo skorygować Twojego stylu oraz zobaczyć jakie błędy popełniasz? Bo czasem z perspektywy forum trudno jest coś doradzić,nie widząc co i jak robisz,to zupełnie inny ogląd niż na żywo.

Odpowiedz do tematu