Poprzedni temat «» Następny temat
trening z nun
Autor Wiadomość
piotreksu 
Strażnik

Wysłany: 28 Luty 2005   trening z nun

jak wyglada wasz trening z nun? czy cwiczycie codziennie? ja np. staram sie codziennie poswiecac minimum 2h . jedna godzine na trening przelozen, odbic itp. natomiast w trakcie grugiej godziny maltretuje moj worek treningowy. staram sie tez machac w kazdej wolnej chwili, wlaczam telewizor ogladam jakis film i trenuje nuna:) choc wtedy za malo sie koncentruje na machaniu i czesto odnosze jakis kontuzje:))) mam tylko jeden problem : chocbym nie wiem jak sie staral nie potrafie sie nauczyc kolowrotka i jakichs bajeranckich okrecen na nadgrastku...

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 28 Luty 2005   

Ja trenuję parę razy w tygodniu (od jednego do kilku - zależy jak z czasem...), po około 1,5h. Przeważnie z kumplem w lesie wieczorem (śnieg odbija mnóstwo światła więc nie jest ciemno.... Poza tym w lasku są latarnie.). Spokój i cisza. Ostatnio nawet jakiś puchacz dawał koncert :lol: .

A od strony teoretycznej - czasem książka Demury.

--------------------
ukłony
XFactor

szwagier 
Posiada 4 dan

piotreksu ile juz śćwiczysz nun, a co do kołowrotka to może za mało sie do niego przykładasz :) jak załapiesz o co chodzi to póżniej to juz tylko kwesttia treningu

wojownik 
Szefu

Trenuję: BOKKEN

XFactor napisał/a:
Przeważnie z kumplem w lesie wieczorem (śnieg odbija mnóstwo światła więc nie jest ciemno.... Poza tym w lasku są latarnie.)

W lesie latarnie ?? To chyba jakis wiekszy park a nie las :?:

marsik 
Posiada 2 dan

Ja też staram się ćwiczyć conajmniej 2h dziennie. I tak jak Piotreksu jak glądam jakiś film w TV to też macham. Tylko że jak nie myśle o tym jak macham to jakoś automatycznie wszystko mi dobrze wychodzi i macham dużo płynniej i szybciej niż jak o tym myśle.

XFactor 
Posiada 4 dan

Trenuję: karate shotokan
Wysłany: 1 Marzec 2005   

wojownik napisał/a:
W lesie latarnie ?? To chyba jakis wiekszy park a nie las :?:

To nie jest park, tylko zwykły las. Latarnie stoją przy drodze dla samochodów (do seminarium) oraz przy zabudowaniach kościelnych (przy murku). Najczęściej właśnie machamy sobie z kumplem pomiędzy murkiem a lasem...
:D (napisałem "pomiędzy" ale de facto jest to w lesie :).

----------------
ukłony
XFactor

piotreksu 
Strażnik

szwagier napisał/a:
piotreksu ile juz śćwiczysz nun, a co do kołowrotka to może za mało sie do niego przykładasz :) jak załapiesz o co chodzi to póżniej to juz tylko kwesttia treningu

cwicze z nun od 14 stycznia dokladnie czyli bardzo krotko... musze przyznac ze wlasnie nie lapie o co chodzi w tym kolowrotku i mimo ze mam filmik w zwolnionym tempie to nie potrafie tego wykonac....

Sorc 
Posiada 3 dan
Umysłowy abstynent

Mhm ja mam Nuna od 3 tygodni i kołowrotek robie bez problemu [18 razy na 10 sekund] więc chyba całkiem niezły wynik ;) Praktycznie sztuczek roznych ucze sie dosyc szybko, jednak pracuje teraz nad siłą ciosu która jak dla mnie jest ciągle za mała ;) jakieś propozycje do typu ćwiczeń ? [jak mocno uderzać ;D]

wojownik 
Szefu

Wysłany: 17 Marzec 2005   

piszecie ze trenujecie od 1 do 2 godzin dziennie i kilka razy w tygodniu ( jak pozwala wam na to czas ) - czy nie uwazacie ze ten czas na trenowanie nunem za stracony ? nie lepiej isc z kumplami na piwko ? do dziewczyny lub robic o wiele przyjemniejsze rzeczy od robienia sobi siniakow ?

szwagier 
Posiada 4 dan

napewno nie jest to czas stracony , zawsze można na wszystko znaleźć czas jesli sie tylko chce a co do śiniaków to są przeważniie na początku ćwiczeń, ale teraz jak zacząłem ćwiczyc kijem bo to po pierwszym treningu zaliczyłem ładnego headshota
:lol:

piotreksu 
Strażnik

a czy nie uwazacie ze pojscie z kumplami na piwko i siedzenie w pubie, tracenie kasy to zbedna czynnosc:) i jest tracenie czasu:))

angelus88
[Usunięty]

ja poświęcam nun ok 2h ale tygodniowo :)

wojownik 
Szefu

Cytat:
ja poświęcam nun ok 2h ale tygodniowo

na razie dopuki nie zostaniesz nalogowcem :wink:

Fish 
Posiada 4 dan

Trenuję: Trenowałem: Iaido/kenjutsu & Oyama Karate
Wysłany: 5 Czerwiec 2005   

hehe - nun wkręca :mrgreen: :n1 z tym ze jak sie zbyt wkreci i zacznie trenowac udezenia treningowym nunem to mozna sie go latwo pozbyc  :-(

Pic!@ 
Posiada 1 dan

Wysłany: 22 Czerwiec 2005   

Co racja to racja, dobrze że te od Wojownika nie są takie treningowe do końca ;].
Nunem się dużo ćwiczy by wychodziły w końcu takie triki jak fingerspin (temat tutaj na forum poruszany) czy takie podrzuty :n2 przechodziły w takie :n1 (fajnie to wygląda na żywo). Bez treningu ciężko osiągnąć mistrzostwo. Teraz na wakacjach coś pokombinuję z odbiciami od nóg i podskoki/przewrotki (poziom- very hard) ale czego się nie robi dla hobby :D Czas straconym nie jest, bo zazwyczaj ćwiczę w momencie jak niemam nic do roboty, lub po prostu czuję na to ochotę.

Odpowiedz do tematu