Jaka jest według was najdziwniejsza broń, lub przedmiot użyty do walki (w jakimś filmie naprzykład)??
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 19 Marzec 2005
Drabina w jednym z fimlów z Jackie Chanem i wszystko użyte w barze w filmie Ong-bak , Dlade miał ciekawy miecz, ale najdziwniejszą brońmiał Spawn (kombinezon i pelerynka) i chyba dziwniejszej broni nie wymyślili , jeszcze x-meni mieli fajną moc ale nie zaliczyłbym tego do broni tylko bardziej do zdolności
(ciach) x-meni mieli fajną moc ale nie zaliczyłbym tego do broni tylko bardziej do zdolności
Nie do końca się zgodzę - Wolverine! On to miał typową broń [w sensie: broń a nie zdolność] (choć "niezdejmowalną") ;-)
Ostatnio zmieniony przez wojownik 6 Wrzesień 2019, w całości zmieniany 1 raz
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 21 Marzec 2005
No
Jego adamantowy, niezniszczalny szkielet i pazurki ale należy pamiętać, że bez niezwykłych zdolności regeneracyjnych eksperyment jaki na nim przeprowadzo by się nie powiódł, ale fakt szkielet rosomaka też zaliczyłbym do broni (z resztą nazwa robocza Wolverine'a - brońX mówi sama za siebie) , skoro już jesteśmy przy kreskówkach to nie zapominajmy o mieczu HI-Mena.
skoro już jesteśmy przy kreskówkach to nie zapominajmy o mieczu HI-Mena.
No niewiem czy MIECZ to faktycznie jest taka dziwna broń. Mi chodziło bardziej o takie niecodzienne, ja w jednym filmie widziałem jak ktoś w walce pomógł sobie gąbką (na gąbce był pył z kredy) do tablicy.
_________________ Autor tego posta informuje, że bywa skrajnie nietolerancyjny i często miewa w poważaniu resztę świata.
Dziękujemy za uwagę.
kojarzycie postac gogo yubari z kill bill? ona miala dziwna kule na lancuchu, cos jak bola, ale kula ta miala taki skill ze wyskakiwala z niej mala tarcza pilarska. To byl nietypowy i fajny gadzet.
innym typem są takie trzy szpony na rękawicy (ale inne niż tu- te ostrza wyglądają na mieczowe, a tamte to są takie zakrzywione kolce). Na goodsie można też kupić tekagi- broń zakładaną na dłoń służącą również do wspinaczki- mam ją... to też są naręczne ostrza :) czasem są w sprzedarzy połączone z tymi, o których mówie... potem poszukam fotki :)
A co powiecie o fukumi-bari ?:> inną dziwną bronią(a właściwie chodzącymi zabójczyniami) były Kunoichi
Ryuzoku [Usunięty]
Wysłany: 30 Czerwiec 2005
wg mnie dziwną acz skuteczną bronią była by katana o rękojeści tak z 55cm i ostrzach z każdej strony (tak jak duble bladed knify black ronina) ostrze tak z 66cm żeby sie zaliczały do katany, styl walki mógł by być bardzo zabójczy zwłaszcza że można naraz atakować i sie obraniać, ejdyny problem-takiej broni nie da sie schować bo ma rozmiar mniejwięcej jak naginata...troche problematyczne,a umiejętności wymagało by napewno o wiele większych niż katana czy katana i wakizashi...
angelus88 [Usunięty]
Wysłany: 1 Lipiec 2005
Ryuzoku napisał/a:
wg mnie dziwną acz skuteczną bronią była by katana o rękojeści tak z 55cm i ostrzach z każdej strony (tak jak duble bladed knify black ronina) ostrze tak z 66cm żeby sie zaliczały do katany (ciech)
Żeby jeszcze można było jedno ostrze przekręcić o 90stopni i żeby każde ostrze można było schować (jak w gwiezdnych wojnach) jak dla mnie broń idealna, najbardziej jednak idealna z już istniejących wydaje mi się bróń daredevila (z filmu) : pałka, kij, ukryte ostrze i nunchaku w jednym > full wypas choć post podchodzi pod najskuteczniejszą broń .